Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kontrola namirnica

Kontrola hrane ugostiteljima niža i 40 %. Hoće li jela biti i ukusnija?

Zavod Andrija Štampar
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/2
13.02.2014.
u 11:39

Cijene brisova te obvezne kontrole hrane i pića bit će za oko 7000 ugostitelja jeftinija od 20 do 40 posto. Vrijednost ugovora Zavoda Andrija Štampar i Udruženja ugostitelja iznosi 10 milijuna kuna

Više od sedam tisuća ugostiteljskih objekata, koliko ih je na području grada Zagreba, ako je suditi po najavama Zvonimira Šostara, ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, zahvaljujući ugovoru o javnozdravstvenim uslugama potpisanom s Udruženjem ugostitelja, uštedjet će i do 40 posto na obvezne kontrole i nadzor kakvoće hrane i pića.

Vrijednost ugovora, čije je potpisivanje inicirao gradonačelnik Milan Bandić, a potpisali Šostar i Nenad Šepak, predsjednik Udruženja ugostitelja procjenjuje se na deset milijuna kuna.
– Novac je velik, ali kad izračunate da su ovim modelom ugostitelji uštedjeli 30 posto, znate koliko smo im izašli ususret – poručio je Šostar.

Ostvarenom suradnjom s ugostiteljima cijene će higijenskih kontrola, kao i cijene brisova te obvezne kontrole hrane i pića biti niže od 20 pa do 40 posto.
– Cilj svega je da u ovim teškim vremenima pokušamo pomoći ugostiteljima da prebrode krizu – objasnio je Nenad Šepak.

Da će ovakva suradnja znatno podići kvalitetu usluge mišljenja je i Vanja Tešić, voditeljica službe za epidemiologiju. Svi ugostitelji koji žele iskoristiti sve pogodnosti koje se nude ugovorom u Udruzi ugostitelja mogu preuzeti svoj kupon s kojim u Zavodu za javno zdravstvo dr. Andrije Štampar ostvaruju popuste.

Foto: Duško Marušić/PIXSELL

>>Ugostitelji poručili da nisu guske u magli

Komentara 2

ME
merdevina
14:10 13.02.2014.

Informacija za vrijedne anketare. Uzimanjem brisa ne kontrolira se "ukus jela" :) Ali i samo mikrobiološko testiranje je upitno. To se po svijetu ne radi. Ako bi se dogodila zaraza ili oboljenje bi li tada "andrija štampar" podijelio odgovornost sost s testiranim ugostiteljem?

BR
brodludjaka
18:51 13.02.2014.

Problem je samo u tome što se u ovoj zemlji svatko tko ne zna što bi zapravo započeo sa sobom u životu bavi kuhanjem i otvara restoran!!! Hrana je i u boljim restoranima jako loša, neukusna i uvijek jako skupa. Mislim da imamo beskrajno loše restorane. Moram priznati da sam u samo jednom restoranu baš uvijek dobro ručao i sve je uvijek bilo super, a to je Baltazar na Novoj Vesi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije