Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u centru zagreba

Kontejner pun smeća danima pod nosom eurodužnosnicima

Kontejner Kuća Europe
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
28.04.2014.
u 13:15

Na uglu Vlaške i Kurelčeve smeće već ispada, a do podneva se za nj nitko nije pobrinuo

Tik uz Ban centar, kompleks u kojem je i Kuća Europe, sjedište Europske komisije i parlamenta u Hrvatskoj, u Zagrebu stoji kontejner krcat smećem. I tako, doznajemo, već danima.

Kontejner je, kako ilustriraju fotografije, na uglu Vlaške i Kurelčeve ulice. Iz njega smeće – papir, karton, plastika, vreće... nesortirano, neselektirano, nabacano, već ispada na tlo.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

S obzirom na to da je bio vikend kada većina okolnih ustanova i trgovina ne radi, tim je čudnije da se za smeće nadležni nisu pobrinuli u ponedjeljak odmah ujutro. Ono je ostavljeno doslovno pod nosom eurodužnosnicima. Ružna slika europske osviještenosti za grad.

>>U centru Zagreba: Čistite Kuću Europe 2 sata dnevno, 45.000 € godišnje

Komentara 7

DU
Deleted user
18:08 28.04.2014.

Da i? to je standardna pojava za zagreb. nek se novinar prosece po ostatku zagreba pa ce vidjeti da to nije nista cudno, naprotiv potpuno je normalno da je zagreb prljav s obzirom tko nam vodi Zagreb. Zasto je bitno kakav je europski trg? zasto nije bitan cijeli grad? kad bu svima cisto biti ce i njima na tom trgu

BA
balic
08:33 29.04.2014.

I sta je to kod nas cudno kontenjer pun smeca kad nam kreditni rejting ima ocjenu Junk, pa ovakvih kontenjera imas svugdje kod nas i nitko ne dize alabauku,il je to samo zbog "metropole".. ?

Avatar noemy-no
noemy-no
22:48 28.04.2014.

Pa sta ionako im je gradjanima u EU kontejner Menù "à la carte". Nek se naviknu malo i oni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije