Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glazbeni događaj

Koncert u sjećanje na Zlatka Bočkala

03.04.2024.
u 09:22

Zlatko Bočkal, profesor psihologije, bio je dugogodišnji član, zatim dopredsjednik, a potom i predsjednik UIR Zagreba. Zbog ljubavi koju je gajio prema glazbi članovi, zaposlenici i volonteri UIR Zagreba svake godine u sjećanje na njega organiziraju glazbeni koncert.

Amaterski pjevački zborovi pod zajedničkim nazivom "Sedam suza za Zlatka Bočkala" u četvrtak, 11. travnja 2024. godine priprema glazbeni koncert. Manifestacija će se održati u Centru za kulturu Trešnjevka s početkom u 17 sati, a ulaz će biti besplatan za sve zainteresirane građane. Pokrovitelji su Grad Zagreba i Hrvatsko društvo skladatelja te će događaj organizirati Udruga invalida grada Zagreba - u sjećanje na pokojnog predsjednika, gospodina Zlatka Bočkala.

Zlatko Bočkal, profesor psihologije, bio je dugogodišnji član, zatim dopredsjednik, a potom i predsjednik UIR Zagreba. Zbog ljubavi koju je gajio prema glazbi članovi, zaposlenici i volonteri UIR Zagreba svake godine u sjećanje na njega organiziraju glazbeni koncert. Ove će godine tom prigodom nastupiti nekoliko pjevačkih amaterskih sastava: Pjevački zbor UIR Zagreba, Kulturno umjetničko društvo "Vrapčanci", Zavičajno društvo "Sinac", Harmonikaški orkestar HGGD "Sloga" Zagreb i Udruga umirovljenika općine Stupnik - Pjevačka sekcija "Stupnička srca". Moderatorica događaja bit će Ana Tomašković, urednica i voditeljica emisije HRT-a "Normalan život" i dugogodišnja suradnica UIR Zagreba.

"Zlatko Bočkal je svojim djelovanjem ostavio neizbrisiv trag u razvoju UIR Zagreba. Bio je osoba kojoj su se članovi, volonteri i zaposlenici obraćali s povjerenjem, a mnogi su od njega tražili savjete koje je on rado davao. Kao predsjednik neumorno je radio na poboljšanju statusa osoba s invaliditetom u društvu i poboljšanju kvalitete njihovih života i zbog toga ćemo mu uvijek biti zahvalni", izjavila je predsjednica UIR Zagreba, Nada Vorkapić

Prema zadnjem Izvješću o osobama s invaliditetom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo na dan 4. rujna 2023. godine u Hrvatskoj je bilo registrirano 657.791 osoba s invaliditetom, odnosno 17% ukupnog stanovništva. Njih 116.979 bilo je registrirano u Gradu Zagrebu, a 44.313 na području Zagrebačke županije. UIR Zagreba je 31. ožujka 2024. godine imao 6.386 registriranih članova, odnosno 3.96 % ukupnog broja osoba s invaliditetom na području Grada Zagreba i Zagebačke županije. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije