Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb ljeti

Kolovoz u Zagrebu u znaku festivala, izložbi i street art-a

Zagreb: Fesitavalska povorka 24. Cest is d'besta
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL, Ilustracija
1/3
04.08.2021.
u 15:25

Zagreb ljeti intenzivno živi na otvorenom pa se, tako, i ovog kolovoza, uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba, održavaju razna događanja na njegovim ulicama, trgovima i parkovima.

Uz street art projekte koji su već u tijeku, od 10. kolovoza svoje drugo izdanje ima „Festival umjetničkih zastavica“ - jedinstveni festival zastava malog formata ovakve vrste u Europi. Umjetničke zastavice iz različitih dijelova svijeta izložit će se u užem centru Zagreba na sljedećim lokacijama: Trg bana Josipa Jelačića (početak Bakačeve ulice), Zrinjevac, Europski trg i u Ulici A. Cesarca, a festival će trajati sve do 22. kolovoza.

Međunarodni, multimedijalni ulični festival „Cest is d'Best“ počinje 19. kolovoza te će do 22. kolovoza oživjeti gradske trgove i ulice. Ovaj festival njeguje zagrebački identitet, a ispunjen je performerskim, glazbenim, dramskim, dječjim, likovnim, sportskim i drugim događajima.  

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

„TZGZ ove godine posebno podupire događanja na otvorenom koja na neinvazivan način uljepšavaju našu svakodnevicu. Istaknula bih umjetnički projekt „Okolo“ u kojemu će se moći uživati ovog ljeta treću godinu za redom, a čije je održavanje planirano od 20. do 30. kolovoza. Brojni umjetnici svakodnevno će uljepšavati ulice grada, a njihove umjetničke priče čekaju da ih otkrijete kroz ovu jedinstvenu umjetničku šetnju. „Okolo“ oživljava skrivene ulice Zagreba, zaboravljene prolaze, krošnje zagrebačkih parkova i zakutke grada te, tako, stvara svim posjetiteljima poseban doživljaj javnih gradskih prostora. Skrenula bih, isto tako, pažnju i na još jedan umjetnički projekt - „Art Park“ koji se, od prošle godine, održava u parku Ribnjak, čime je Zagreb dobio novu kreativnu oazu, okruženu zelenilom. Prijašnjih godina projekt se održavao u zapuštenom parku kod Tomićeve ulice koji je, zahvaljujući upravo „Art Parku“, doživio potpunu revitalizaciju.“, izjavila je ovom prigodom Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL, Ilustracija

Uz navedeno, kolovoz u Zagrebu donosi još brojna događanja kao što su: izložba Erwina Wurma „The Show“, 36. zagrebačko histrionsko ljeto, Mali piknik, Ljeto kod Tesle,…, a popis svih događanja, kao i najave za jesen, mogu se pronaći na stranicama TZGZ-a: www.infozagreb.hr. Podsjećamo, s obzirom na stalni porast dolazaka i noćenja gostiju u našem gradu, TZGZ je, od travnja ove godine, osigurala vikend testiranja na COVID-19 u blizini Centra za posjetitelje na Trgu bana Jelačića 11. Tako se svi oni koji su u Zagrebu ostvarili najmanje jedno noćenje, mogu uz prethodnu najavu, testirati i subotom i nedjeljom, a detaljnije informacije dostupne su na: www.infozagreb.hr/korona-virus. Ovime smo značajno olakšali boravak gostima u našem gradu te poslali poruku o Zagrebu kao sigurnoj i odgovornoj destinaciji.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije