Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON IZBORNE SKUPŠTINE

Kojić poručio: 'Ne nudim štiklece za medijsku pozornost, a ime stranke nećemo mijenjati'

Zagreb: Slavko Kojić je novi predsjednik stranke Bandić Milan 365
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/10
11.12.2021.
u 16:02

Inače Izborne skupštine prilika su da se na jednom mjestu skupe sva poznata stranačka lica. I dok s jedne strane nije bilo bivše predsjednice Jelene Pavičić Vukičević, nakon dosta vremena u javnosti se ponovno pojavila bliska suradnica pokojnog gradonačelnika Natalija Prica.

Slavko Kojić novi je predsjednik Stranke rada i solidarnosti. Dugogodišnji pročelnik za financije Grada Zagreba i suradnik pokojnog gradonačelnika Milana Bandića nakon Izborne skupštine preuzeo je vođenje stranke koja je pod vodstvom Jelene Pavičić Vukičević na posljednjim lokalnim izborima osvojila pet mandata.

Kojić se na početku zahvalio prethodnici te istaknuo kako smatra da je riječ o dobrom rezultatu "nakon svega što se dogodilo u političkom prostoru".

11.12.2021., Zagreb - 3. Izborna skupstina Bandic Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti na kojoj je za novog predsjednika izabran Slavko Kojic.
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/RTL

- Ne očekuje se početak političke karijere u dobi od 70 godina. - istaknuo je novoizarani predsjednik, ali ipak:

- S obzirom na moje dugogodišnje političko i stručno iskustvo nisam mogao odbiti ponudu da prihvatim izazov da budem na čelu stranke. -

Na taj su ga čin, otkriva, potaknuli brojni kolege i prijatelji unutar, ali i izvan stranke, a s kojima je razgovarao tijekom ljeta.

Što se tiče ciljeva i popularnog "prvog poteza" Kojić kaže:

- Kod mene nema prvog poteza, kod mene postoji nulti potez - filozofija političkog marketinga i omasovljenje mladim kadrovima. Ne postoje nikakvi tzv. štikleci kojima bih privlačio pozornost masa da bi se danima pričalo o tome u medijima. -

Nulti potez, objašnjava, podrazumijeva konsolidaciju kadrova i izgradnju potrebne stranačke infrastrukture. Dok se to ne ostvari, aktivnosti će se koncentrirati na Grad Zagreb i Zagrebačku županiju.

- Ovdje imamo izraženi politički interes, iskustvo, ali i nemale rezultate dobivajući šest puta na izborima. - ističe novoizabrani predsjednik.

11.12.2021., Zagreb - 3. Izborna skupstina Bandic Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti na kojoj je za novog predsjednika izabran Slavko Kojic.
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/RTL

A uz predsjednika izabrani su i članovi predsjedništva te potpredsjednici stranke i gradske organizacije koja je također dobila novog čelnika .

Potpredsjednici stranke su: Marijan Tomurad, aktualni šef kluba zastupnika u Gradskoj skupštini, zatim Zvonko Kunić i Gordana Rusak te Jadranko Baturić koji će istovremeno obnašati dužnost čelnika Gradske organizacije.

Inače Izborne skupštine prilika su da se na jednom mjestu skupe sva poznata stranačka lica. I dok s jedne strane nije bilo bivše predsjednice Jelene Pavičić Vukičević, nakon dosta vremena u javnosti se ponovno pojavila bliska suradnica pokojnog gradonačelnika, Natalija Prica.

11.12.2021., Zagreb - 3. Izborna skupstina Bandic Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti na kojoj je za novog predsjednika izabran Slavko Kojic. Natalija Prica
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/RTL

Pozivajući se na iskustvo, Kojić zaključuje kako vjeruje u politički rezultat koji će uslijediti nakon "prijelaznog razdoblja konsolidacije".

 

Komentara 4

MA
MaliMirko
18:50 11.12.2021.

Conseiller kriminalca.

Avatar drug Joža
drug Joža
17:17 11.12.2021.

Kojiću, kažeš doveli su te pred gotov čin pa si pristao biti prinudni predsjednik stranke "Bandić Milan 365"?!? Nego...gdje ti je sad tvoj Bandić?

ML
mladaklada
16:58 11.12.2021.

He he, predsjednik u dolasku stranke na odlasku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije