Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTAKNUO VAŽNOST CJELOVITOG PLANA

Klisović nakon poplave: Država mora pomoći svugdje gdje grad ne može sam, posebice zbog financijske situacije

Klisović poplava
Foto: Patrik Macek/PIXSELL/Mia Mitrović
1/5
28.09.2021.
u 11:50

Očekujemo da država ozbiljno s gradom pristupi iznalaženju financija za ovako jedan vrlo zahtjevan zadatak obnove komunalne, vodne i odvodne infrastrukture - naveo je

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović nakon današnje poplave na Trešnjevci kazao je za Večernji list kako je važno da se i država uključi u provedbu cjelovitog plana obnove infrastrukture. 

- Posebice me šokirao stan u kojem je živio domar. Njemu je voda došla do metar i pol, čovjek je spavao i stvarno je bio u jednoj vrlo neugodnoj situaciji koja može biti opasna po život - kazao je govoreći o Marinku Cvjetiću koji se spasio iskočivši kroz prozor. Klisović dodaje kako će ga Grad zbrinuti te kako se traži najbliži gradski stan koji mu se može ustupiti. 

VIDEO Poplava u učeničkom domu, domar se spasio iskočivši kroz prozor: 'Srećom bio sam sam, sve je bilo puno vode'

- Ovakvu razinu neodržavanja vodovodne mreže i odvodnje ćemo sigurno morati promijeniti. To je rezultat višegodišnjeg, da ne kažem višedesetljetnog, zapuštanja i neodržavanja. Cjelovit plan nije napravljen i mislim da će gradska vlast pokrenuti to pitanje i napraviti plan kako bi grad mogao živjeti normalno - kazao je Klisović te istaknuo kako država mora pomoći. 

- Država mora pomoći svugdje gdje grad ne može sam, posebice zbog financijske situacije u kojoj se nalazi - kazao je te dodao kako će se gledati gdje se može namijeniti novac i iz europskih fondova.

VIDEO Pogledajte kako su izgledali radovi na sanaciji vodovodne mreže na Selskoj 2020. godine.

- Očekujemo da država ozbiljno s gradom pristupi iznalaženju financija za ovako jedan vrlo zahtjevan zadatak obnove komunalne, vodne i odvodne infrastrukture i mislim da je to jedan od prioriteta - navodi. 

- Struka će napraviti plan, sigurno će se godinama realizirati, ali bitno je krenuti s mrtve točke. Bitno da Grad napravi plan i da se s državom nađu sredstva za njegu realizaciju - zaključuje. 

Komentara 12

TR
trandri
12:05 28.09.2021.

Ni lipu država ne smije dati ovim kvazi zelenima koji kupuju skupe drbilice, skupa automobile i uhljebjuju svoje aktiviste. Za kvazi ZG kulturu ide iz gradskog proračuna 350 do 400 milijuna kn, pa tu štedite, to je leglo parazita, alii i sve puno Tomaševićevih nedarničkih prijatelja, pa ih ne dira, puno bolje je štediti na majkama odgajateljicama.

DU
Deleted user
23:09 28.09.2021.

Bas je lijepo vidjeti kako kmecite vi dotepanci. Ali za vas Zagreb nije vise krava muzara.

OK
okvals54
12:26 28.09.2021.

Drzava pomagaj,jeli?Malo morgen.Vi MOZETE,vidi se kako mozete .Ti se Klisovicu kuzis u komunalnu problematiku k'o Mara u krivi,a pogotov Senf.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije