Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ortoped iz KB Dubrava dobio otkaz zbog nedoličnog ponašanja

"Sukladno Zakonu o radu i Pravilniku o radu KB-a Dubrava, proveden je propisani postupak te je prozvanom liječniku otkazan ugovor o radu", navodi u priopćenju ravnatelj KB-a Dubrava Srećko Marušić
09. veljače 2018. u 15:27 51 komentara 11994 prikaza
kb dubrava
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Klinička bolnica Dubrava priopćila je danas kako je liječniku ortopedu, protiv kojeg je pokrenut postupak zbog nedoličnog ponašanja prema pacijentima, otkazan ugovor o radu.

Provjereno Problematičan liječnik Novi detalji o radu ortopeda iz Dubrave: Inzistirao je da moja kćer prizna da nije nevina

Iz bolnice izvješćuju da su u siječnju primili pritužbu jedne pacijentice zbog neprimjerenog ponašanja ortopeda, te je radi utvrđivanja osnovanosti pritužbe osnovano Povjerenstvo, koje je nakon provedenog postupka utvrdilo da je pritužba osnovana.

"Sukladno Zakonu o radu i Pravilniku o radu KB-a Dubrava, proveden je propisani postupak te je prozvanom liječniku otkazan ugovor o radu", navodi u priopćenju ravnatelj KB-a Dubrava Srećko Marušić.

Dodaje kako će protiv ortopeda biti pokrenut i disciplinski postupak pred Hrvatskom liječničkom komorom.

Podsjetimo, slučaj ortopeda na kojeg su se pacijenti žalili već duže vrijeme našao se u središtu pozornosti nakon prošlotjedne emisije Provjereno na Novoj TV u kojoj je dvoje pacijenata progovorilo o šokantnim iskustvima s liječnikom čije ime nije otkriveno.

– Žalosno je to što ta priča traje od 2011. i nije se dogodila samo meni, a taj doktor i dalje radi i nije kažnjen onako kako je zaslužio –ispričala je Lana Tovarlaža Žugec, koja je ortopedu došla s dijagnozom skolioze.

– Koji k*** ste išli kod fizijatra, oni tako i tako ničemu ne služe, zašto niste odmah došli k meni – rekao joj je, a i spominjao joj je da ima goleme grudi te je u jednom trenutku pitao zna li da od rođenja ima grbu.

– Pitao me jesu li mi i djeca grbava, i onda je pitao je li me moj muž, kada me prvi put j***, to učinio sprijeda ili zg*** jer, ako je bilo zg***, onda je morao vidjeti da sam grbava, a ako je bilo sprijeda, onda sam ga uspjela prevariti. Pa me oženio takvu grbavu – rekla je šokirana pacijentica, dodajući da joj je u jednom trenutku rukom prešao preko grudi i rekao: "Joj, sad bi da nema sestre, sad bi se ovo moglo smatrati da sam vas pipkao." 

Novo šokantno iskustvo ispričala je ovaj tjedan majka maloljetne pacijentice koja u bolnicu stigla zbog bolova u desnom ramenu.

– Pokušala sam liječniku objasniti razloge bolova, međutim rekao mi je da šutim, da mene nitko ništa ne pita. Obratio se mojoj kćeri i rekao joj da se skine do pojasa. Kćer to zbog sramežljivosti nije učinila odmah – rekla majka koja je inzistirala na anonimnosti kako bi zaštitila kćer. Na to je, kaže, liječnik postao neugodan, a uslijedio je i pravi hladni tuš: – Dok si se š**** s frajerima nisi se sramila, što sad tu preda mnom glumiš, inzistirajući na tome da prizna da nije nevina. Da što se sada srami, što glumi, da je retardirana, kako se to ponaša - ispričala je majka.

Seksističke ispade doživjela je i Olga Hodko.

- Veli, ako mi daš p**** ideš prva na operaciju, ako ne budeš dala, ideš zadnja - prisjetila se ona.

Fotografije koje su nas nasmijale, ali i šokirale. Najveći hit dolazi iz središta Zagreba!

kb dubrava
1 / 30
Mnoge šokantne ili smiješne fotografije objavljene na društvenim mrežama u kratkom roku postanu viralne zahvaljujući brojnim lajkovima i komentarima. Upravo neke od njih donosimo vam u našem pregledu.


Milan Kujundžić Ljestvica EHCI-a Kujundžić o padu zdravstva: Slika će biti drugačija kad se dostave svi podaci kb dubrava Optužbe pacijenata KB Dubrava Zagreb: Prozvani ortoped dobio zabranu rada Ministar zdravstva prof. dr. sc. Milan Kujundžić MINSTAR KUJUNDŽIĆ Za problematičnog ortopeda znali su i moji prethodnici u KB Dubrava
Sezona skijanja
Sezona skijanja
Kada se putovanje pretvori u noćnu moru

A1 izdvaja za Vas

  • Dabiša:

    Konačno jedna dobra! Pravna država treba provoditi zakon, a ne čekati pritiske javnosti i medija. Kod bilo kojeg privatnika da se zaposli, zauzdat će jezičinu.

  • paosmarsa:

    I da ga nitko nije od tih vasih muzeva,tata ili cega vec prebio. Vi ste idioti. Da je nekom mom to rekao nebi ga cijeli tim ortopeda sastavio

  • Westerner:

    Ono sto je najcudnije da se u Hrvatskoj u drzavnoj firmi moze nekom dati otkaz.