Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donacija

KB Sveti Duh dobio 15 milijuna kuna vrijedan MR uređaj

Donacija magnetne rezonance KB Sveti Duh
Foto: Grad Zagreb
1/3
02.07.2020.
u 15:40

Radi se o najmodernijem uređaju u Hrvatskoj i široj regiji.

Najmoderniji uređaj za magnentnu rezonancu snage 3,0 Telsa u Hrvatskoj i široj regiji, vrijedan 15 milijuna kuna, danas je svečano pušten u rad u Kliničkoj bolnici Sveti Duh. "Čast" je imao  gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u pratnji ravnatelja KB „Sveti Duh“ Mladena Bušića.

Uređaj ima novu biomatričnu tehnologiju koja pomoću posebnih integriranih senzora, omogućava prilagodbu uređaja svakom pojedinom pacijentu te vrijeme obavljanja pojedinih vrsta skraćuje za čak 50 posto u odnosu na prethodnu generaciju.Također, kako bi iskustvo pacijenta bilo što ugodnije, ova rezonanca koristi tehnologiju koja smanjuje buku tijekom obavljanja neuroloških i ortopedskih pretraga i do 70 posto te omogućuje obavljanje svih vrsta pretraga koristeći specijalizirane zavojnice najnovije generacije. Visoka rezolucija slike omogućava precizno snimanje mozga, regije glave i vrata, kralježnice, muskuloskeletnog sustava, dojke, prostate, rektuma, abdomena, srca i krvnih žila.

MR dijagnostika u Zavodu za radiologiju Kliničke bolnice „Sveti Duh“, kažu u Gradu Zagrebu, uvedena je u svakodnevnu praksu zaštite zdravlja građana još 1989. kao prva u tadašnjoj državi i jedna od prvih u jugoistočnoj Europi. Podržavajući programske i razvojne ciljeve odgovornog poslovodstva kao dio vlastite Razvojne strategije u interesu osiguranja zadovoljavanja javnih potreba, Odlukom osnivača Bolnice, Grada Zagreba, polovicom 2019. godine osigurana su sredstva u iznosu 15.000.000,00 kn za nabavu najsuvremenijeg MR uređaja snage 3,0 T.

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar babinjak1984
babinjak1984
16:10 02.07.2020.

Prvo Bandiću obaviti MR glave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije