Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

KBC Sestre milosrdnice primile donaciju od 100.000 kuna: 'Ovakve geste humanosti potiču na društvenu solidarnost'

Donacije su predali organizatori Drive-in kina u Hrvatskoj, marketinška agencija Kreativna poslovna rješenja u suradnji s partnerom projekta njemačke farmaceutske tvrtka STADA
02. srpnja 2020. u 10:39 0 komentara 259 prikaza
Predaja donacija ispred bolnice
Pogledajte galeriju 1/2

Zagrebački KBC Sestre milosrdnice primio je donaciju vrijednu 100.000 kuna koja se sastoji od osam M-Care uređaja koji pružaju simultano mjerenje temperature na zapešću i dezinfekciju ruku te više od 500 litara dezinfekcijskog sredstva Desderman.

Austrija - donacija grada Beča SOLIDARNOST Grad Beč s 40 tona građevnog drva pomaže obnovi Zagreba nakon potresa

Donacije su predali organizatori Drive-in kina u Hrvatskoj, marketinška agencija Kreativna poslovna rješenja u suradnji s partnerom projekta njemačke farmaceutske tvrtka STADA, a prikupljene su od prodaje karata kina koja su se organizirala u Hrvatskoj prvih dana nakon popuštanja mjera.

- S obzirom na značaj KBC-a Sestre milosrdnice, kao i aktualnu situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa, osjetili smo potrebu pomoći u osiguranju maksimalne zaštite osoblja i pacijenata te se na taj način zahvaliti medicinskom osoblju za sve što čine za nas. Posebno nas raduje što smo prihodom od prodanih ulaznica mogli kupiti osam M-Care uređaja i više od 500 litara dezinfekcijskog sredstva što će pomoći bolnici da se zaštiti od neželjenih posljedica prilikom ulaska pacijenata u bolnički krug - rekao je Zoran Krečar, voditelj projekta Drive-in Kino na predaji donacije ispred bolnice.

- Drago nam je da smo se kao društveno odgovorna kompanija uključili i podržali ovaj hvale vrijedan uz to i humanitaran projekt. Vjerujemo da su posjetitelji Drive-In Kina u trenucima potpunog nedostatka društvenog života istovremeno uživali u prikazanim filmovima kao i u humanitarnom aspektu ovog projekta, naravno, poštujući pritom sve preporuke Civilnog stožera - nadodao je na otvorenju Hrvoje Lisak, Business Unit Manager STADA.

Zagreb: Konferencija Croatia Waste Expo 2020 Croatia Waste Expo ‘U Zagrebu odvajanje otpada bilježi rast, na dobrom smo putu’

Ravnatelj bolnice Mario Zovak preuzeo je ove donacije te se zahvalio marketinškoj agenciji i farmaceutskoj tvrtki.

- Ovakve geste humanosti, osim što našoj bolnici daju vrijedne uređaje koji će povećati razinu zaštite svih naših pacijenata i posjetitelja, potiču nas na društvenu solidarnost i odgovornost za zdravlje građana. Kao što je ova epidemija koronavirusa pokazala, kada se građani udruže u odgovornom ponašanju, onda imamo dobre rezultate. Zato sam siguran da će ova donacija doprinijeti sigurnosti svih nas koji svakodnevno dolazimo i odlazimo iz bolnice, prije svega pacijenata koji su i najugroženiji - napomenuo je.

Zoran Mamić
DVA PUTA U SMRTNOJ OPASNOSTI
Život Zorana Mamića visio o koncu, tu nesreću preživi tek jedna od tisuću osoba
Solana Nin
SINERGIJA PRIRODE
Jeste li već otkrili kraljicu među solima?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.