Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb od 0 do 24

Kamo po kruh, namirnice i na pranje auta u gluho doba noći

27.05.2016., Zagreb - Pekara Dubravica na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu koja radi non-stop 0-24 sata.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
05.06.2016.
u 10:47

Provjerili smo što je sve u gradu otvoreno od 0 do 24, ali i kako je raditi noćnu smjenu u Zagrebu.

Svratiti na kasnu večeru, kupiti namirnice za sutrašnji ručak ili kruh za doručak, a po potrebi i – oprati auto. I sve to oko 4-5 sati ujutro. Da, i to je moguće, jer u Zagrebu je očito i noću poprilično živo. Provjerili smo što je sve u gradu otvoreno od 0 do 24, ali i kako je raditi noćnu smjenu u Zagrebu.

Imaju i stalne mušterije

– Peru ljudi po noći aute, kako ne… Kad se vraćaju kući iz izlaska, očito dobiju inspiraciju – govori u šali Jadranko Valjak, voditelj autopraonice Szabo na Aveniji Dubrovnik koja od otvaranja 1996. radi bez prestanka svih sedam dana u tjednu. No u svakoj šali ima i malo istine pa je tako činjenica da posla u noćnoj smjeni ne nedostaje, a osim onih koji se vraćaju iz provoda, aute peru i oni koji idu rano na posao, na poslovni put ili oni kojima se jednostavno ne da čekati u gužvi tijekom dana.

– Dođe nam od 30 do 50 vozača u jednoj noći iako auto mogu oprati samo izvana u automatskoj autopraonici – objašnjava Jadranko Valjak te dodaje kako su u noćnoj smjeni dežurna dva radnika koja zaprime automobil. Najveća je gužva oko ponoći i nakon četiri ujutro, a udarni su dani petak, subota i nedjelja.

A posla ne manjka ni na Autobusnom kolodvoru gdje od 0 do 24 radi pekarnica Dubravica. Ponuda je ista kao i danju, ali peče se manja količina proizvoda.

– Bez obzira na doba noći, u pekarnici uvijek ima barem jedan kupac, najčešće je riječ o onima koji se vraćaju iz izlaska, ali nam dolaze i djelatnici hitne, policije i ostalih dežurnih službi… imamo čak i dosta stalnih mušterija – objašnjava koordinatorica maloprodaje Dragana Jozić te napominje kako su oformljene ekipe koje rade samo noćnu smjenu jer im tako najviše odgovara.

U sezoni je i gužva

Noćni tim Dubravice čini četvero ili petero radnika, a kako kažu, nikad im nije dosadno. Vrijeme iznenađujuće brzo prolazi, posebice na vrhuncu turističke sezone kad je i noću puno ljudi. A upravo su kupci zadovoljni što postoje mjesta u koja mogu svratiti u bilo koje doba noći. – Uvijek se ogladni nakon izlaska i odlično je negdje stati na gablec – govori 18-godišnji Ante Šiljeg kojeg smo sreli upravo u pekarnici.•

Komentara 8

DB
dbilic78
11:07 05.06.2016.

I naravno placeni su 30% vise za nocni rad

Avatar dr. Evil
dr. Evil
13:06 06.06.2016.

Ako sami peku u pekarnici, nema troškova dostave, zašto je onda sve tako skupo u Mlinaru?

Avatar ivo587
ivo587
16:51 05.06.2016.

Koga vraga će mi autopraonice, to kiša opere. To je za neke peškonje koji lickaju svoje bmw-jčeke i svrš.. na glancu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije