Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Kalinić: U civilnoj zaštiti fale mladi ljudi, javite se!

Kod Motela Plitvice na zagrebačkoj obilaznici 50 sudionika pokazalo je kako postupati u slučaju radiološke nesreće
23. travnja 2018. u 09:15 7 komentara 769 prikaza
Cilj je okupiti 10.000 obučenih ljudi koji će znati reagirati u hitnim situacijama
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Kako postupati u slučaju radiološke nesreće, pokazalo je 50 sudionika pokazno-terenske vježbe “Motel Plitvice 2018.”, koju je organizirao Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Pavle Kalinić pročelnik je Ureda za upravljanje u hitnim situacijama i zamjenik načelnice Stožera zaštite Novi ustroj Civilne zaštite Kalinić će imati 62 specijalca za poplave i potrese

Ovakve vježbe, kazao je pročelnik Pavle Kalinić, bitne su kako bi sve službe znale svoju zadaću u slučaju slične nesreće te kako bi se, naknadnim pregledom snimke, mogle utvrditi greške koje treba popraviti.

– Cilj je da u sustavu civilne zaštite bude 10.000 obučenih ljudi, a trenutačno ih ima 700. No to su uglavnom stariji pa pozivam i mlade od 20 do 35 godina da se prijave – kazao je. 


Na prosvjed su došli i stanovnici Podsuseda te Brezovice, gdje su u planu odlagalište građevnog otpada i kompostana Poruka iz Resnika: Nismo promijenili mišljenje. I dalje smo protiv Centra Ilustracija tko ima najveću Ovo je prosječna plaća u Zagrebu Ne idem nikamo! Jončić ima 33 godine, iz Zagreba je i ponosi se što je njegov uređaj potpuno proizveden u Hrvatskoj Inovacija Izumio sustav koji bi trebao smanjiti zagađenost zraka u Zagrebu, a možda i u svijetu
Sigurnost na hrvatskim cestama
OSIGURANJE
Sigurnost na hrvatskim cestama

A1 izdvaja za Vas

 • che99:

  jeli Pavle ovaj u uniformi? sjajno mu stoji, nebi je trebao nikada skidati, izgledalo bii kao da radi nešto konačno

 • Avatar links
  links:

  ovaj se stvarno ufurao da je bitan... a takva mu je i plaća, nevjerojatno

 • herojulice:

  Nemamo vremena, radimo u Irskoj. Neka ti se jave iz Munchen bojne i njihova djeca.