Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

'Kako koristiti spremnike za otpad doznat ćete na vrijeme'

Najavljena je i edukacija građana, koja je trebala početi 10. veljače, ali se još ne znaju termini ni lokacije obuke.
14. ožujka 2018. u 19:10 5 komentara 446 prikaza

Prvi letci za kućanstva s informacijama za odvajanje otpada počeli su stizati na adrese Zagrepčana. Sve su u Gradu Zagrebu okvirno objasnili – tko će dobiti kakve spremnike, za što su pripremili posebne vrećice, koliko će se puta tjedno odvoziti miješani komunalni otad, biootpad, papir, karton, plastika i metal... Uz jednu napomenu – kako ih koristiti, detaljno ćete doznati na vrijeme.

Croatia Waste Expo 2018. Croatia Waste Expo 'Ako se ne uključe svi građani, ništa od odvajanja otpada'

“Pravodobno ćemo vas i dodatno educirati o načinu odlaganja svake pojedine vrste otpada”, piše u letku.

Edukaciju je gradonačelnik Milan Bandić najavio čim je donesena odluka o odvajanju otpada, koja je stupila na snagu 1. veljače. S provedbom je trebalo početi još 10. veljače, no ni mjesec dana nakon tog roka još se ne znaju termini ni točne lokacije zelenih otoka koji bi trebali biti postavljeni u svakom kvartu.

1 / 6
Piškornica

– Prosjek bi trebao biti četiri zelena otoka po mjesnom odboru, odnosno po naselju. Prijedloge lokacija poslali smo prije više od mjesec dana, međutim, još čekamo odgovor – kaže predsjednik GČ-a Sesvete Stjepan Kezerić.

Znate kako je, sve se to radi u posljednji tren, komentirali su predsjednici, koji su ipak “načuli da bi se nešto uskoro trebalo pokrenuti”.

U GČ-u Novi Zagreb - zapad, primjerice, predložili su dvadeset lokacija. U Donjoj Dubravi, pak, kažu da novih otoka ne trebaju, no predsjednik GČ-a Milan Draženović kaže da su predložili da na razini grada svi budu uniformirani. Gradske četvrti čekaju i termine za edukaciju, za koje su Gradu već poslali lokacije.

– Gledali smo da to budu veće dvorane, u koje stane 150 ljudi. Stanovnike će podučavati širi krug predavača – kaže Željko Jeger iz GČ-a Stenjevec.

Kontejneri PROBLEM OTPADA U ZAGREBU 'Umjesto kaveza, kante pod ključ i stavite im senzore' Odlagalište otpada Karepovac Lijepa Naša smećem zatrpana Zbog mafijaškog gospodarenja računi za otpad sad će nam rasti i više od 100% Petra Balija Da, život bez smeća je moguć. Treba samo “naštelati” mozak i početi
Adventska šopingmanija
Adventska šopingmanija
Vodič kroz najoriginalnije božićne darove za koje nećete morati izdvojiti pravo bogatstvo

A1 izdvaja za Vas

 • dopizdilomi:

  "Otoci"??'?? Razvrstaj, drži u stanu, odnesi do kanti i pazi da drugi ne ubace ili odvezi do otoka. Tko će to nama platiti ili će odvoz otpada postati besplatan jer je razvrstana sirovina koja se prodaje?

 • Avatar ogorčen
  ogorčen:

  a tko će prazniti kontenjere? ionako ih prazne svake prijestupne

 • Avatar Niškorist
  Niškorist:

  Smeče u Bužanovu ?