Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neobična obavijest

'Kako koristiti spremnike za otpad doznat ćete na vrijeme'

14.03.2018.
u 19:10

Najavljena je i edukacija građana, koja je trebala početi 10. veljače, ali se još ne znaju termini ni lokacije obuke.

Prvi letci za kućanstva s informacijama za odvajanje otpada počeli su stizati na adrese Zagrepčana. Sve su u Gradu Zagrebu okvirno objasnili – tko će dobiti kakve spremnike, za što su pripremili posebne vrećice, koliko će se puta tjedno odvoziti miješani komunalni otad, biootpad, papir, karton, plastika i metal... Uz jednu napomenu – kako ih koristiti, detaljno ćete doznati na vrijeme.

“Pravodobno ćemo vas i dodatno educirati o načinu odlaganja svake pojedine vrste otpada”, piše u letku.

Edukaciju je gradonačelnik Milan Bandić najavio čim je donesena odluka o odvajanju otpada, koja je stupila na snagu 1. veljače. S provedbom je trebalo početi još 10. veljače, no ni mjesec dana nakon tog roka još se ne znaju termini ni točne lokacije zelenih otoka koji bi trebali biti postavljeni u svakom kvartu.

1/6

– Prosjek bi trebao biti četiri zelena otoka po mjesnom odboru, odnosno po naselju. Prijedloge lokacija poslali smo prije više od mjesec dana, međutim, još čekamo odgovor – kaže predsjednik GČ-a Sesvete Stjepan Kezerić.

Znate kako je, sve se to radi u posljednji tren, komentirali su predsjednici, koji su ipak “načuli da bi se nešto uskoro trebalo pokrenuti”.

U GČ-u Novi Zagreb - zapad, primjerice, predložili su dvadeset lokacija. U Donjoj Dubravi, pak, kažu da novih otoka ne trebaju, no predsjednik GČ-a Milan Draženović kaže da su predložili da na razini grada svi budu uniformirani. Gradske četvrti čekaju i termine za edukaciju, za koje su Gradu već poslali lokacije.

– Gledali smo da to budu veće dvorane, u koje stane 150 ljudi. Stanovnike će podučavati širi krug predavača – kaže Željko Jeger iz GČ-a Stenjevec.

Ključne riječi

Komentara 5

DO
dopizdilomi
19:47 14.03.2018.

"Otoci"??'?? Razvrstaj, drži u stanu, odnesi do kanti i pazi da drugi ne ubace ili odvezi do otoka. Tko će to nama platiti ili će odvoz otpada postati besplatan jer je razvrstana sirovina koja se prodaje?

Avatar Grunf
Grunf
19:16 14.03.2018.

a tko će prazniti kontenjere? ionako ih prazne svake prijestupne

Avatar Niškorist
Niškorist
20:28 14.03.2018.

Smeče u Bužanovu ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije