Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
100 godina hlapića

'Kad se mala srca slože, Bundek se preporodit može'

drvo prijateljstva (1)
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/5
Autor
Mateja Šobak/VLM
02.05.2013.
u 12:06

Djeca su na Bundeku posadila i "drveća prijateljstva" u čast malom šegrtu Ivane Brlić Mažuranić

Milenijskom fotografijom te sadnjom "drva prijateljstva" petstotinjak djece jutros je na Bundeku obilježilo 100 godina Čudnovatih zgoda šegrta Hlapića.

- Okupili smo se kako bismo odali priznanje Ivani Brlić-Mažuranić koja nam je dala malog šegrta, a i da se Hlapiću poklonimo za sva dobra djela koje je učinio. Da ih nije bilo toliko, ne bi živio sto godina - rekla je Ljiljana Ivković iz Udruge za promicanje istih mogućnosti koja u vrtićima diljem Hrvatske već neko vrijeme provodi projekt promicanja starih obrta.

Kako je objasnila, upravo dio tog projekta obilježavanje je stotog Hlapićeva rođendana jer je i on sam bio obrtnik.

Na milenijsku fotografiju, koju je u 10.30 snimio Šime Strikoman, stigao je i gradonačelnik Milan Bandić koji je zaključio da "kad se mala srca slože, Bundek se preporodit može". I preporodio se sadnjom "drveća prijateljstva".

Prvo je zasadio sam gradonačelnik, a ostala djeca iz dječjih vrtića Zapruđe, Sunčana, Potočnica i Josipdol te srednjoškolci obrtničkih škola, točnije iz Drvodjelske škole, Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija, Obrtničke škole za osobne usluge te Obrtnička škola iz Ogulina.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije