Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Ima li zabave bez alkohola

Kad popijemo, ne shvaćamo da smo pretjerali

spikaonica
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/14
31.03.2016.
u 14:00

U I. gimnaziji jučer je održana "spikaonica" na kojoj su srednjoškolci zaključili kako pivo jeftinije od vode nikako nije dobro za razvoj organizma

Stres, opuštanje, lakši pristup vršnjacima koje ne poznaju na tulumima. To su razlozi, kažu srednjoškolci iz I. gimnazije, koji njih povremeno natjeraju da popiju koju čašu alkohola. Kontrolirati se znaju, rekli su, ali ipak priznavši da njihovi vršnjaci ponekad prijeđu granicu, isprva i ne shvaćajući da su pretjerali.

– Ono što većina nas ne shvaća jest činjenica da smo još u razvoju. Često se kupuje alkohol koji je čak i jeftiniji od flaširane vode, kako bi to moglo biti dobro za nas? Trebali bismo shvatiti da posljedice mogu biti grozne – rekla je srednjoškolka Ana, koja je jučer na debati u organizaciji Večernjaka, Gradskog ureda za zdravstvo, Hrvatskog debatnog društva i portala Ordinacija.hr predstavljala afirmacijsku grupu na temu “Ima li zabave bez alkohola”. Na Spikaonici đaci su zaključili kako im je alkohol dostupan na svakom koraku jer ograničenja pri kupnji gotovo da i ne postoje.

– Vino ili pivo možemo kupiti praktički na svakom drugom kiosku – objasnili su učenici I. gimnazije, dok je Ivana Portolan Pajić iz Gradskog ureda za zdravstvo rekla da je upravo dostupnost alkohola jedan od glavnih problema u Hrvatskoj. Treći u Europi po konzumiranju alkohola hrvatski su srednjoškolci, istaknula je Mirjana Orban sa Zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar, dok je Damir Smrtić s HRT-a, gost debate, učenicima poručio da s alkoholom nikad ne mogu biti dovoljno oprezni

Komentara 1

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
21:49 31.03.2016.

Hm, svi su rekli da su rekli i na kraju su se složili da su sve to dobro rekli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije