Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napokon u svome

Još 50 građana sutra će dobiti ključeve stana u Novom Jelkovcu

Novi Jelkovec stanovi (1)
Borna Filic/PIXSELL
06.06.2013.
u 13:54

Najam stana plaća se 20 kuna po kvadratu, a nakon tri godine najma svi stanari moći će i otkupiti stan u kojem borave

Nakon godina podstanarstva i plaćanja najamnina, 28 obitelji i samaca dobilo je ključeve stanova  u naselju Novi Jelkovec, a u petak će njih još 50 dobiti svoje. Najam stana plaćat će 20 kuna po metru četvornom, a prvi su to stanovi dodijeljeni iz programa koji provode Ministartvo graditeljstva i prostornog uređenja i Agencija za posredovanje nekretninama. U pilot projektu ministartva u ovom naselju bit će dodijeljeno 78 stanova, a ukupno će biti obrađeno čak 694 zahtjeva koliko ih je pristiglo na natječaj za njih.

Kriterij za prijavu bili su da osoba nema nekretninu na području grada Zagreb, te davanje jamčevine u iznosu dvije mjesečne rente stana, te plaćanje prve do 15. u mjesecu.

- Mi smo za to da se ljudi odluče za najam, što kod nas nije praksa kao na zapadu. U najmu se može ostati koliko se hoće, a nakon tri godine stan se može i otkupiti, kazala je ministrica Ministartva graditeljstva Anka Mrak Taritaš.

Državni stan svi koji su ga uzeli u najam imat će priliku i otkupiti.

- Plaćene stanarine u tri godine ući će u kupoprodajnu cijenu stana, kazali su iz APN-a. Također je zajamčena i mjesečna rata kredita, obzirom na ugovore koje ministartvo i APN imaju s bankama, a koja bi za, primjerice stan od 73 četvorna metra iznosila 2000 kuna. Rok otplate kredita s ovom ratom bio bi, pak, 30 godina.

>>U prvih 28 stanova u N. Jelkovcu uselile većinom obitelji i samci

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije