Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.06.2017. u 16:33

Milijun je kuna odneseno u dvije pljačke, time se solidno mogao opremiti videonadzorom

Dvaput u pola godine. Kad te neće, neće te, a čini se da Centar za korisnike Zagrebačkog holdinga baš neće. Ukupno oko milijun kuna u dvije naoružane pljačke odnijeli su iz njega razbojnici, prvi put u prosincu prošle godine, a onda još i prekjučer. Shema je otprilike ista. Pod prijetnjom vatrenim oružjem djelatnicima Centra pljačkaši su naredili da im predaju novac, što su ovi i učinili, a počinitelji su dali petama vjetra.

Sumnja se da je ovaj od prekjučer imao pomoćnika, ali tko je on i na koji mu je način “držao ljestve” kada je krao 200 tisuća kuna, još se ne zna. Radi se na očevidu, poručuju iz policije, pa će svi detalji nakon toga biti poznati. A postoji i velika vjerojatnost da neće jer još se ne zna tko su počinitelji iz prosinca prošle godine.

Zna se, međutim, cijelo vrijeme da je osiguranje u Centru u Vukovarskoj nešto kao švicarski sir. Tu je, ali pun rupa. Kamere u njemu slabe su kvalitete, a zaštitari ne nose oružje. Što se može? S djelatnicima čekati da pljačka bude gotova pa pozvati policiju. Oni neko vrijeme pojačano nadziru poslovnicu, u kojoj mjesečno svoje račune za komunalije plaća oko 20 tisuća Zagrepčana, a onda se Centar vrati svom uobičajenom načinu funkcioniranja. Onom u kojem zaštitari opet, u slučaju novog prepada na poslovnicu u Vukovarskoj, mogu tek gledati, a kamere služe tek da ih se ima.

Iako u Centru do prije šest mjeseci nije bilo problema, gotovina na šalterima pokazala se poprilično primamljiva onima koji do novca dolaze na takav način, a stav “ako su nas jednom, neće nas valjda opet” Holding će koštati. Jer jesu i opet će, pa bi se ozbiljno trebalo razmisliti o poboljšanju osiguranja. Milijun kuna, odnosno 800 tisuća iz prosinca i 200 tisuća od prekjučer, iznos je kojim bi se Centar solidno mogao opremiti videonadzorom. I to onim koji bi omogućio će se jasno vidi tko su ti koji imaju obraza i usred bijela dana na nišanu držati Zagrepčane ne bi li im oteli novac za koji su mjesec dana radili. 

Komentara 11

DO
dopizdilomi
17:17 14.06.2017.

Koje i što je to osiguranje u holdingu?

Avatar remetinečki_puni_pansion
remetinečki_puni_pansion
21:02 15.06.2017.

holding haha... a onog koji pljačka cijeli zagreb još nisu uspjeli strpati u sudsku dvoranu... smrdi taj naš grad do jupitera i natrag...

DU
Deleted user
18:35 14.06.2017.

Bandića to ne brine jer ovdje ne može mlatiti populističkim frazama. On. Je šef svega i svakoga pa bi trebao i adekvatno odgovarati. Prejadno tko i kako vodi ovaj naš jadni grad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije