Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
advent u zagrebu

VIDEO Pržanice ili pohani kruh za 5,90 eura, a hrskava bueno rolica 3: Što pojesti i po kojim cijenema na Adventu na Zrinjevcu

Zagreb: Adventska lokacija Slatki Zrinjevac
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/108
30.11.2023.
u 19:45

Inspiraciju smo pronašli u popularnim licitarima koji su integrirani gotovo u svaki festival u Hrvatskoj i to od samog početka. Tijekom adventa ovdje ćemo organizirati i razne radionice, masterclassove koje će uz mene voditi slavni chefovi među kojima su i David Skoko, Mate Janković i Mario Mihelj, ističe Marin Medak

Sočna Porchetta, kroštule s kobasicama, "Vruća Talijanka" i prženice, poznate i kao pohani kruh samo su neki od specijaliteta koje možete kušati na Zrinjevcu, jednoj od najpopularnijih adventskih lokacija u metropoli.

Za tamošnju bogatu gastro, ali i zabavnu ponudu ove se godine pobrinuo organizacijski tim RougeMarina, pod vodstvom poznatog chefa Marina Medaka koji je ondje ugostio i brojne domaće obrtnike na čijim se kućicama može pronaći ponešto za svakoga, od ručno izrađenog nakita, licitara, kuglica za bor s motivima Zagreba, kapa i šalova, ali i domaćih rakija i likera. 

– Nakon uspješnog vođenja projekta RougeMarin parka, naša se ekipa odlučila organizirati i festivale, a ovo je tek prvi u nizu. Nazvali smo ga "Slatki Zrinjevac", a inspiraciju smo pronašli u popularnim licitarima koji su integrirani gotovo u svaki festival u Hrvatskoj i to od samog početka. Tijekom adventa ovdje ćemo organizirati i razne radionice, masterclassove koje će uz mene voditi slavni chefovi među kojima su i David Skoko, Mate Janković i Mario Mihelj – istaknuo je Medak čije specijalitete možete kušati na nekoliko kućica na Zrinjevcu.

Sočna porchetta sa focacciom, grah salatom i ukiseljenim lukom prema njegovoj se recepturi sprema na kućici nazvanoj "Veseli pajcek", a stoji osam eura. Dva eura manje platit ćete specijalitet nazvan "Vruća Talijanka", a radi se o mljevenoj svinjetini začinjenoj mješavinom talijanskih začina, salsom i pikantnom harissa majonezom. Toliko stoji i "Fenomenalna Francuskinja" u kojoj je pak mljevena svinjetina začinjena francuskom mješavinom začina te s dodatkom chimichurri umaka i prženog luka, a ove ćete delicije pronaći na susjednoj kućici s imenom "Kaiser kobasa". 

VEZANI ČLANCI: 

Zasladiti se ondje možete, primjerice, domaćim fritulama ili prženicama koje se na kućici "Melkiorovo slatko carstvo" prave prema recepturi chefa Melkiora Bašića. Inspiraciju je, kaže, pronašao u desertima, odnosno jelima na kojima smo gotovo svi odrasli, a od kojih će nas zasigurno uhvatiti nostalgija. Tako je u ponudu odlučio uvrstiti i prženice, poznate i kao pohani kruh, porcija stoji 5,90 eura, a kao i fritule, kombinirati se mogu s domaćim varijantama umaka od slane karamele i kikirikija, Nutelle i lješnjaka, a tu je i kombinacija vanilije, umaka od kuhanog vina s dodatkom crumblea. 

Slastice ondje sprema i chef Mario Mihelj, a na kućici pod nazivom "Feliz Navidad" možete kušati hrskavu bueno rolicu čija bijela krema okusom podsjeća na popularni slatkiš Kinder bueno, a komad stoji tri eura. U ponudi su i slane adventske delicije pa se za sedam eura možete, primjerice, počastiti mirišljavom svinjskom salsicciom, odnosno vrstom talijanske kobasice, u domaćem brioche pecivu s dodatkom sweet chili majoneze, coleslaw salate i ribanog sira. 

VEZANI ČLANCI: 

– Zrinjevac je do sada nekako bio križna točka kroz koju su posjetitelji prolazili te se nisu previše zadržavali, a naš je cilj upravo zadržati ih ovdje da se malo podruže i počaste s nekim specijalitetom. Stoga smo uveli i porculanske šalice koje će se kupovati, a koje se nakon konzumacije mogu vratiti te se vrati i novac, no mogu se i ponijeti kući kao suveniri – dodaje Medak. 

Čašicu kuhanog vina na Zrinjevcu tijekom adventa možete popiti i u društvu nekih od hrvatskih velikana poput Milke Trnine, Marina Getaldića, Dražena Petrovića i Ruđera Boškovića, odnosno skulptura nastalih u projektu "Sit&Meet". Stotine tisuća lampica u subotu će zasvijetliti u krošnjama stabala na Zrinjevcu i to u sklopu službenog otvorenja višestruko nagrađivane manifestacije, Adventa u metropoli. 

Komentara 29

GO
Gof33
08:32 01.12.2023.

Prodaja magle i paučine. Što jeftinije sirovine a što skuplja prodaja. Tko voli nek izvoli.

Avatar Marko
Marko
08:57 01.12.2023.

I mi doma stari kruh pržimo s jajima da se baci

Avatar marlony
marlony
09:13 01.12.2023.

Porez na teške budale

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije