Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
umjetnost jana glina

Jedinstvena izložba u Attacku: Otkrite priče legendarnih teretnih vlakova

27.06.2023.
u 09:15

'Dođite vidjeti magiju skrivenu u rđi i osjetiti misli dječaka koji je izgubio svoju dušu na ranžirnom kolodvoru'

Autonomni kulturni centar Attack! kroz program galerija Siva poziva Zagrepčane na otvorenje izložbe "Pigeons and Markals", autora Jana Glina i to u četvrtak u 20 sati u Pierottijevoj 11. Izložbu možete pogledati svaki dan do 6. srpnja od 17 do 20 sati.

"Pigeons and markals" je projekt koji slavi grafite, vožnju na teretnim vlakovima i kulturu "Monikera". Izložba je također posveta legendarnim vagonima Transcereales, koji prevoze žito iz balkanskih nizina u luke u sjevernoj Italiji, pojašnjavaju u Attacku.


>> VEZANI ČLANCI: 


Osim žita, prenose i mnoge različite priče, duše i umjetnička djela. Ovi vlakovi služe za trgovinu i opskrbu, ali su slučajno stvorili okruženje za tajni svijet ljubitelja teretnih vlakova i golubova. Dođite vidjeti magiju skrivenu u rđi i osjetiti misli dječaka koji je izgubio svoju dušu na ranžirnom kolodvoru, pozivaju u Attacku. 

Dodaju i kako je umjetnost Jana Glina vezana uz teretne vlakove, što u vidu oslikavanja, njihova obilježavanja takozvanim "Moniker"-ima te putovanja uz njihovu pomoć. Dosada je imao nekoliko samostalnih izložbI te dva tiskana izdanja vezana uz njegov rad te teretne vlakove.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije