Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
galerija događanja

Princeze, krilati vukovi i bajkoviti svijet šuma na izložbi Ane Kolege

Ana Kolega
23.06.2023.
u 10:54

“Oko nas su rasle šume” posljednja je izložba u Galeriji Događanja prije ljetne stanke, a otvorena je do 27. lipnja.

Izložba “Oko nas su rasle šume” Ane Kolege posljednja je izložba u zagrebačkoj Galeriji Događanja prije ljetne stanke, a moguće ju je razgledati sve do 27. lipnja.

Ciklus “Oko nas su rasle šume”, slikan akrilnim bojama u kombinaciji s betonom, poigrava se temom nametnutih standarda kroz bajke i priče. Slikarska platna slikarice prepoznatljive po ljetnim vizurama, vedrim prizorima i ljubavnim zanosima te žarkoj paleti boja ovog su puta akromatski prizori. Fokus ovog ciklusa bajkoviti je svijet princeza, krilatih vukova i sjenovitih prostora.

Cjelokupna izložba metaforom sadržanom već u samom nazivu sugerira tvrdokornu zamagljenost pogleda na život i realnost uslijed izlaganja raznoraznim tuđim iskustvenim izvorima koji čovjeku nameću obrazac percipiranja i ponašanja.

Osim što potiče traganje za ravnotežom između željene utopije i onoga što uistinu jest čovjekova zbilja, autorica želi usporiti uobičajenu užurbanost suvremenog čovjeka i upoznati promatrača s kompleksnošću naizgled banalnih sitnica kojima u traganju za višim smislom ne posvećuje pažnju, stoji u najavi.

Ana Kolega rođena je 1975. u Zadru, a 2002. diplomirala je slikarstvo na ALU u Zagrebu u klasi profesora Ante Rašića. Do sada je imala petnaestak samostalnih izložbi. Pored slikarstva bavi se i pisanjem, ilustracijom, glazbom i kazalištem, a radila je i kao voditeljica likovnih radionica za djecu i odrasle.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije