Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ritam grada

Je li uopće moguće da domovi budu gotovi na vrijeme

studentski dom
Patrik Macek/PIXSELL
09.12.2015.
u 16:15

Sve kod nas kasni i na to smo navikli pa je bolje pričekati kraj godine i uvjeriti se da su Cvjetno i Sava uređeni, nego se prerano obradovati

Kasne autobusi, tramvaji i vlakovi... Kasni se s gradnjom zgrada, obnovom prometnica... Kasni se ovdje, kasni se ondje. A građani čekaju. Druge im nema, a već su i navikli.

U kojem je trenutku kašnjenje postalo svakodnevno, kako u Zagrebu tako i u cijeloj zemlji, ne zna se. No, na rečenicu “malo će kasniti” većina će nažalost samo odmahnuti rukom i razočarano zaključiti kako je to normalno.

Hoće li i studentski domovi u Zagrebu postati još jedna klasična hrvatska priča ili će njihova obnova biti gotova na vrijeme, pitanje je koje se provlači već nekoliko mjeseci među zagrebačkim studentima. Već je početak radova bio problematičan. Umjesto u srpnju, s obnovom se krenulo krajem kolovoza zbog poništenja javne nabave.

Ipak, nadležni su najavili kako se, unatoč komplikacijama, krajnji rok neće pomaknuti te da će radovi biti gotovi do kraja godine. Malo je tko tada vjerovao u to jer poštovanje rokova očito je manje vjerojatno od njihova kršenja. No, radovi su počeli. Zgrade su najprije ogoljene, rušilo se sve osim zidova, a onda su se počeli pojavljivati novi prozori, vrata, fasada, podovi, instalacije, ventilacija, namještaj... Malo-pomalo, prve su sobe uređene i iz Studentskog centra stigla je vijest – radovi su pri kraju. Ovog će tjedna biti obavljen tehnički pregled u studentskom domu Stjepan Radić, a idući i u Cvjetnom. Prema najavi, studenti će se, po planu, moći u sobe useliti do kraja prosinca.

I dok je kašnjenje s početkom radova malo koga iznenadilo te je pokrenulo tek seriju nezadovoljnih komentara studenata na društvenim mrežama, vijest da će radovi biti gotovi na vrijeme pravo je iznenađenje. Upravo zato svi joj pristupaju s oprezom. Je li moguće da će radovi biti gotovi na vrijeme? Je li moguće da studenti u sobe uđu do najavljenog roka? Do Božića je ostalo još dva tjedna, nadležni tvrde da stižu, studenti kažu – “vidjet ćemo“. Radovi završeni na vrijeme su, čini se, toliko nevjerojatni da je bolje pričekati i uvjeriti se nego se prerano obradovati.

Komentara 2

2X
2Xgeneral
07:59 10.12.2015.

pa to je i rađeno kako bi todorić dobio novce a ne da se studenti smjeste i poboljša standard. kao kad građani dobivaju ovrhe jer su platili račune u konzumu a todi nije platio dalje već zadržao pare. imamo hrvatsku

LA
LANA555
18:27 09.12.2015.

Bolje da se kasni i posteno napravi.Kako spada.A ne ko u N.Jelkovcu u roku 2god su niknule zgradutine na brzaka raspored ubi boze.Kvaliteta titi fruti.Secer za kraj zivi teksas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije