Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi vozni park policije

Jaskom odsad patroliramo na električni pogon

policajci
Petar Glebov
04.12.2015.
u 14:42

Prvi u Hrvatskoj dobili su bicikle na struju – i điraju 30 km/h

Potpuno opremljeni, jaskanski policajci jučer su po svom gradu napravili prvi đir na biciklima. I to brzinom od gotovo 30 kilometara na sat! Nije kontakt-policija u Jastrebarskom trenirala za to s profesionalnim biciklistima, već će svoj posao odsad obavljati na električnim vozilima na dva kotača, koje im je poklonio Grad. Ivan Petković i Kristina Vidas time su postali i prvi policajci u Hrvatskoj koji će se gradom voziti na električnim biciklima, a novim načinom kretanja po Jaski i više su no zadovoljni.

– Radim 21 godinu, od čega sam deset godina kontakt-policajac. Poznajem mnogo ljudi, oni znaju mene, a ovako ću doći do njih brže – zadovoljan je bio Ivan Petković, koji se odmah našalio kako biciklu nedostaje samo rotirka. Nije očekivao, objasnio je, da će svoj posao obavljati na biciklu, ali i nakon više od dvadeset godina aktivne službe veseli se novom izazovu. I inače se, rekao je, redovito rekreira, a sad će to moći raditi i na poslu.

– Kolegica i ja začas ćemo biti u top-formi – rekao je Petković, dok je policajka Kristina ipak priznala da joj je drago što joj bicikl "pruža malu pomoć". Kako je objasnila, električna vozila posebno će im dobro doći budući da je Jaska brdovit kraj.

– Odlični su, nije potrebno puno pedalirati pa ih je lakše i voziti – rekla je Kristina Vidas, dok je gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel objasnio kako su bicikli samo nastavak gradske "zelene politike". Kako je rekao, Jaska je ostvarila već niz energetski učinkovitih projekata poput otvaranja prvog niskoenergetskog vrtića na području Zagrebačke županije, a i šire, te nabavljanja električnih automobila za komunalnu tvrtku Vode Jastrebarsko. – Ukupno smo nabavili 15 električnih bicikala. Dva su za policiju, dok će ostale koristiti građani – rekao je Novosel.

Komentara 3

ZL
zlatnirat
17:00 04.12.2015.

Ukupno smo nabavili 15 električnih bicikala. Dva su za policiju, dok će ostale koristiti građani – rekao je Novosel. OK, pohvala da se uopce nesto na tom podrucju radi ali zasto prvo policija i gradani a gdje su opcinski sluzbenici i sam nacelnik? Stanujem u gradu 46000 stanovnika gdje nacelnik obavlja sve vanjske radnje elektrobiciklom i tek kad mora na duze relacije ide mozda na auto jer postoje jos uvijek i autobusi i vlakovi, avioni a nije iz stranke zelenih nego crni CDU ali eto zeli svijim sluzbenicima biti primjer.

Avatar gamice
gamice
17:03 04.12.2015.

<dobra bicikla za vozikat se od škole do općine. Za kontakt policajca bi bolje sta skuter dok je kolegica obična policajka koja ga prati da ga ko ne bi napa. Stvarno svrsishodno - nema šta.?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije