Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Ispunio želju mami - u dvorište joj doveo papu Franju

Entuzijast Milivoj Sedmak u dvorištu obiteljske kapelice u Lukavcu od snijega oblikovao papu i skulpturu posvetio majci. Trebalo mu je jedno popodne, a glavu je kipa, radi boljeg oblikovanja, morao i hladiti u frižideru
03. veljače 2014. u 15:29 1 komentara 1407 prikaza
Papa Franjo Lukavec
Foto: Milivoj Sedmak
Pogledajte galeriju 1/4

Milivoj Sedmak (55) iz Lukavca blizu Zagreba iskoristio je ovogodišnji snijeg na kreativan način - u dvorištu obiteljske kapelice izradio je skulpturu nikoga drugoga do Svetog Oca!

- Svake godine potrudim se izraditi neki snježni kip, bilo sportske bilo religijske ličnosti - reče Sedmak, koji je papu Franjo oblikovao za jedan dan, u subotnje popodne. No, nije mu bilo lako, naprotiv kiša i temperatura zraka iznad nule onemogućavali su da se snijeg stvrdne, pa je pronalazio i alternativna rješenja, a pomagale su mu i kćeri.

- Čak sam morao glavu kipa odnijeti u frižider da bih mogao kasnije razraditi detalje - objašnjava ovaj snježni umjetnik, koji je mještane već lagano naviknuo na svoje prigodne zimske kreacije. U dvorištu su mu, tako, već boravili i Marin Čilić, pa Isus nalik onom iznad Rio de Janeira, Lionel Messi...svi su prolazni, ali ih uvijek ovjekovječi na fotografijama. Novog je "gosta" pred kapelicom posvetio majci, koja je, kaže Milivoj, htjela "upoznati" novoga papu.

- Ispunio sam joj želju i doveo papu Franju, u prirodnoj veličini od 1,90 metara - govori lukavečki kipar u snijegu.

>>Za Čilićevu pobjedu izradio skulpturu od snijega

Karta svijeta
ZEMLJOPIS
KVIZ Koliko se sjećate zemljopisa iz osnovne škole? Test za roditelje i školarce
Wolt
Wolt Awards
Hrvati izabrali najbolje restorane ove godine: Najviše uživaju u burgerima, a sve je popularnija i azijska kuhinja