Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
snježni sveti otac

Ispunio želju mami - u dvorište joj doveo papu Franju

Papa Franjo Lukavec
Foto: Milivoj Sedmak
1/4
03.02.2014.
u 15:29

Entuzijast Milivoj Sedmak u dvorištu obiteljske kapelice u Lukavcu od snijega oblikovao papu i skulpturu posvetio majci. Trebalo mu je jedno popodne, a glavu je kipa, radi boljeg oblikovanja, morao i hladiti u frižideru

Milivoj Sedmak (55) iz Lukavca blizu Zagreba iskoristio je ovogodišnji snijeg na kreativan način - u dvorištu obiteljske kapelice izradio je skulpturu nikoga drugoga do Svetog Oca!

- Svake godine potrudim se izraditi neki snježni kip, bilo sportske bilo religijske ličnosti - reče Sedmak, koji je papu Franjo oblikovao za jedan dan, u subotnje popodne. No, nije mu bilo lako, naprotiv kiša i temperatura zraka iznad nule onemogućavali su da se snijeg stvrdne, pa je pronalazio i alternativna rješenja, a pomagale su mu i kćeri.

- Čak sam morao glavu kipa odnijeti u frižider da bih mogao kasnije razraditi detalje - objašnjava ovaj snježni umjetnik, koji je mještane već lagano naviknuo na svoje prigodne zimske kreacije. U dvorištu su mu, tako, već boravili i Marin Čilić, pa Isus nalik onom iznad Rio de Janeira, Lionel Messi...svi su prolazni, ali ih uvijek ovjekovječi na fotografijama. Novog je "gosta" pred kapelicom posvetio majci, koja je, kaže Milivoj, htjela "upoznati" novoga papu.

- Ispunio sam joj želju i doveo papu Franju, u prirodnoj veličini od 1,90 metara - govori lukavečki kipar u snijegu.

>>Za Čilićevu pobjedu izradio skulpturu od snijega

Komentara 1

EV
evropljanin
19:14 03.02.2014.

apsulutna glupost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije