Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strojarska

Investitor: Ako ima nepravilnosti u Strojarskoj, dajem mil. kn za vrtić

strojarska,gradilište,bauštela (1)
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/3
23.01.2013.
u 08:35

Antun Mikec iz VMD prometa potvrdio je da je građevinska inspekcija jučer posjetila gradilište. Nije htio previše komentirati, tvrdeći da je s njihove strane sve regularno

Iako je Anka Mrak Taritaš, ministrica graditeljstva, nakon napisa u medijima, poslala građevinsku inspekciju na gradilište VMD prometa u Strojarsku ulici te najavila kako će u slučaju nezakonitosti gradilište odmah biti zatvoreno, jučer u popodnevnim satima četiri dizalice koje su se nadvile nad golemom rupom budućeg centra Trnja, uredno su radile, a inspekciji nije bilo ni traga.

Spreman donirati

Iako nam je investitor Antun Mikec potvrdio da je inspekcija posjetila najveće gradilište u gradu, odlučno tvrdi kako je, što se njegove tvrtke tiče, sve čisto.

– Ne bih komentirao previše, ali s naše strane je sve regularno. Evo, ako se ustanove neke nepravilnosti koje smo mi napravili, donirat ću milijun kuna za obnovu nekog derutnog vrtića po vašem izboru - kaže Mikec. Centar Trnja, vrijedan 80 milijuna eura, jedna je od najvećih investicija u Zagrebu, a osim stambenog kompleksa trebao bi uključivati i dva poslovna tornja, od 25 i 17 katova. Nakon što se prije gotovo godinu dana “pauk“ Zagrebparkinga preselio iz Strojarske, jer je to zemljište denacionalizacijom vraćeno Crkvi, nakon samo nekoliko mjeseci započeli su radovi. U listopadu prošle godine Crkva je u svom dugogodišnjem partneru, WMD prometu, našla investitora za zemljište i projekt koji je već ranije izradio Proarh. No, denacionalizacijom dio zemljišta vraćen je i nogometnom klubu Gredelj-Sloga, a umjesto da se i sljednike kluba obavijesti o povratu imovine, Grad Zagreb jednostavno je to ”zaboravio”.

“Pitajte njih”

Na jučerašnji izlazak inspekcije na teren, gradski Ured za graditeljstvo nije imao komentara.

–Građevinska inspekcija je tijelo državne uprave koje nadzire rad investitora, pa njega kontaktirajte. Mi nemamo ništa s tim - poručio nam je pročelnik Davor Jelavić.

>>'U slučaju nezakonitosti odmah zatvaramo gradilište u Strojarskoj'

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
09:10 23.01.2013.

to Mikec legendo! tako se govori!

KO
komentatorv2
10:49 23.01.2013.

tesko mogu vjerovati da ima VECIH nepravilnosti na ovako velikom gradilistu, u centru grada a ne negde na padinama. i tesko da bi bandic napravio neki veci propust, kad je konstantno pod povecalom HDZ inspekcija (dok je bil u SDPu) , sada SVIH ostalih stranaka.

5A
5ar
10:58 23.01.2013.

ako ima nepravilnosti, onda ideš u zatvor....a ne kupuješ slobodu "donacijama" vrtiću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije