Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije bilo ozlijeđenih

Ugašen požar na Institutu Ruđer Bošković

Institut Ruđer Bošković
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
21.02.2018.
u 11:55

Točan uzrok požara znat će se nakon obavljenog očevida

Rano ujutro oko 2:00 sata zbog još neutvrđenog razloga u prostorijama Laboratorija za sintetsku i organsku kemiju na Institutu Ruđer Bošković (IRB) došlo je do požara koji je uspješno ugašen pravovremenom reakcijom vatrogasaca s IRB-a.

Požar je u prostorijama laboratorija uzrokovao je materijalnu štetu, a prilikom intervencije nije bilo ozlijeđenih osoba, no trojica vatrogasaca zbog udisanja dima preventivno su poslani na pregled u KBC Zagreb gdje im nisu utvrđene ozlijede. Isto tako, nije postojala nikakva opasnost da se proširi izvan zahvaćene prostorije, priopćeno je s Instituta.

Nakon ugašenog požara na teren su izašli i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba koji su utvrdili da u zahvaćenom prostoru ne postoji opasnost od eksplozivnosti, dok su djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ te Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping utvrdili da ne postoji prisutnost kemikalija u zraku ili drugog zagađenja te da nema nikakve opasnosti za građane i zaposlenike IRB-a.

„Nakon što su djelatnici NZJZ-a „Dr. Andrija Štampar“ utvrdili da u zraku ne postoje plinovi koji bi mogli ugroziti ljudsko zdravlje, djelatnici Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping službeno su potvrdili da se bez opasnosti po zdravlje može pristupiti sanaciji laboratorija“, izjavio je Zdravko Lovrić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping.

Točan uzrok požara znat će se nakon obavljenog očevida.

Komentara 3

OB
ObrenM
17:25 21.02.2018.

Dobro je ne zivjeti blizu tih instituta,a kamo li u Cernu.

Avatar Snijeg
Snijeg
00:14 27.02.2018.

Veoma me raduje da imamo institut i da nije izgorio!

NV
NV
12:20 21.02.2018.

Pitam se do kada davati imena po Tesli, Boškoviću...??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije