Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Igralište nam pretvorili u deponij

Članovi kluba NK Gavran, koji je dobio ime po heroju Domovinskog rata Damiru Tomljanoviću Gavranu, traže novi teren za treninge i igru.
26. srpnja 2018. u 08:54 5 komentara 1938 prikaza
Bager
Foto: Radmilo Jasak

Ljeto je stanovnicima Laništa donijelo radove oko rotora, a uslijed toga odnijelo – nogometno igralište kluba NK Gavran. Kako je određeno rješenjem Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, za odlaganje viška iskopane zemlje tijekom radova koristi se upravo igralište kluba koji je minule sezone bio prvak 3. Zagrebačke lige.

na ulazu u grad Dok se radi remetinečki rotor, vozit će se ovim ulicama

Obećali novo igralište

– Grad nam je 2011. počeo graditi novo igralište nasuprot hotela koje uslijed neriješenih imovinsko-pravnih odnosa nije dovršeno. U veljači ove godine izrađen je Glavni projekt sanacije i obnove igrališta NK Gavran koji predviđa i umjetnu travu, ništa ni od toga. A sada su nam razrovali i ovo staro igralište pa nemamo gdje trenirati. Za utakmice smo se još kako-tako i snalazili, ali sada nemamo gdje trenirati, nema više zelene površine za dva gola u razmaku 100 metara – zavapio je Radmilo Jasak, predsjednik kluba koji nosi ime heroja Domovinskog rata Damira Tomljanovića Gavrana. U njemu mahom treniraju djeca branitelja iz ovog naselja. Također, u naselju nisu obaviješteni da će ispred zgrada biti deponij zemlje.

rotor Probijeni svi rokovi Novi rotor malo kasni, ali radovi počinju idući tjedan

– Zašto naprosto nisu višak zemlje odvezli kod Sveučilišne bolnice gdje Grad ima tisuće kvadrata i gdje bi ta zemlja možda bila i korisna? – pita se Jasak. I član Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb Zapad Mijo Krištić iznenađen je i razočaran situacijom na igralištu koje je i sam gradio.

– Igralište je jedina zelena površina neposredno uz vrtić i školu. Nekada je to bilo suho korito rijeke Save koje smo mojom inicijativom nasuli i pretvorili u niz igrališta. Jučer je to igralište srušeno, a danas se pretvara u odlagalište građevinskog deponija. Sutra će teški kamioni pri ulasku i izlasku na deponij sjeći prilaznu cestu kojom roditelji vodu djecu u vrtić, a učenici idu u školu. Nesreća je neizbježna – kaže Krištić.

Privremena regulacija prometa Zbog zamjene tračnica u Savskoj, tramvaji do ponedjeljka voze izmijenjenim trasama

Nitko me nije obavijestio

– Izuzetno sam razočaran što nemam nikakvih informacija o razlozima rušenja igrališta. Nitko me kao vijećnika VGČ-a Novi Zagreb Zapad nije prethodno obavijestio ili tražio kakvu suglasnost. Nemam informacija da je to slučaj i s Mjesnim odborom ili drugim vijećnicima – kaže Krištić.

Wienerberger
NOVA GENERACIJA GRADNJE
Od 2021. godine svi novoizgrađeni objekti morat će zadovoljavati standarde gotovo nula energetske učinkovitosti
 • goga1:

  na žalost svih ovdje se vidi da su gradski oci preveslali uz pomoć svojih vijećnika svu djecu u naselju. Nitko se nije zapitao što je sa sigurnošću djece dok su na putu u školu, jer im je ulazna ograda tik ... prikaži još! uz prolazak do nje. Interes građevinskog lobija je velik i interes da isto podržavaju roditelji u vijeću škole kako bi im djeca bila odlikaši. Žalosno je da se iza svega krije dozvola za izgradnju nekoliko zgrada jer na odlasku glad je velika. Hoće li se prosvjedovati kažu vidjet će se. Zato vi sa Laništa opet glasajte za Bandića i HDZ možda ostanete i bez doma...........

 • Avatar Neobavezno
  Neobavezno:

  Nista i drugi puta za banditica glasajte............

 • neobrazovani:

  ajde Mijo ne pravi se blesav.. šta se bojiš spomenuti Baturića a svi znamo da ste sve znali kao i svi ostali