Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promjene

I Rade Šerbedžija i Goran Grgić otvaraju novu sezonu u KIC-u

Rade Šerbeždija
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/2
28.01.2014.
u 11:25

Za vršitelja dužnosti ravnatelja Kulturno-informativnog centra imenovan Goran Matović, kojem je cilj povezati umjetnike i građane

Nakon što je Gradska skupština u prosincu postavila Gorana Matovića na mjesto vršitelja dužnosti ravnatelja Kulturno-informativnog centra, publika već danas može svjedočiti najavi zanimljivog programa u novoj sezoni.

Matović, kustosica i članica Savjeta Galerije Forum Ivana Mance te Tonko Maroević, pjesnik, esejist i prevoditelj, predstavljaju novu programsku koncepciju KIC-a, ali i događaje i izložbe. Budući da KIC ima ogromne prostorne potencijale u središtu grada, od Galerije Forum, knjižare Vuković&Runjić te Jesenski i Turk do polukata, dvorane i kafića KIC Kluba, ideja je da ih se poveže i otvori za umjetnike kako bi susret s publikom bio izravniji.

Goran Matović, ravnatelj kazališta Teatar poezije i festivala „Zagreb, grad poezije“, na otvaranje dovodi kolege umjetnike Radu Šerbedžiju i Edina Karamazova kao posvetu krugovašima, Gorana Grgića i Katarinu Bistrović-Darvaš koji će čitati Krležu, Zijaha Sokolovića, Saru Renar… Cilj je novog programa da dosadašnju kulturu nedijaloga zamijeni suradnja i da KIC oživi duh žive umjetnosti 21. stoljeća.

Komentara 7

Avatar jure23
jure23
12:13 28.01.2014.

Šta mislite o tome?rade šerbedžija osoba koja je rat provela u engleskoj izjašnjavajuči se kao jugosloven poslije toga seli u srbiju gdje daje podršku srpskom narodu u borbi protiv nato i sveta, snima film dezerter u srbiji koji je sponzoriran od arkana. I na kraju mesić mu daje na poklon Briune gdje boravk i ugoščuje prijatelje iz srbije sve na račun hrvatski porezni obveznika

Avatar jure23
jure23
12:10 28.01.2014.

sjetih kako je Rade, nakon pada Vukovara, snimio jedan" dirljiv" srpski film pod nazivom 'Na ruševinama Vukovara i njegovih izjava kako će Dalmacija biti srpska !!!

Avatar jure23
jure23
12:19 28.01.2014.

rade šerbedžija uživa na Briunima, a Hrvatski branitelji i hrvatski građani su na rubu siromaštva..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije