Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Život

I Rade Šerbedžija i Goran Grgić otvaraju novu sezonu u KIC-u

Za vršitelja dužnosti ravnatelja Kulturno-informativnog centra imenovan Goran Matović, kojem je cilj povezati umjetnike i građane
28. siječnja 2014. u 11:25 7 komentara 509 prikaza
Rade Šerbeždija
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Nakon što je Gradska skupština u prosincu postavila Gorana Matovića na mjesto vršitelja dužnosti ravnatelja Kulturno-informativnog centra, publika već danas može svjedočiti najavi zanimljivog programa u novoj sezoni.

Matović, kustosica i članica Savjeta Galerije Forum Ivana Mance te Tonko Maroević, pjesnik, esejist i prevoditelj, predstavljaju novu programsku koncepciju KIC-a, ali i događaje i izložbe. Budući da KIC ima ogromne prostorne potencijale u središtu grada, od Galerije Forum, knjižare Vuković&Runjić te Jesenski i Turk do polukata, dvorane i kafića KIC Kluba, ideja je da ih se poveže i otvori za umjetnike kako bi susret s publikom bio izravniji.

'01.10.2013., Zagreb - Lea Vene, kustosica koja je dobila otkaz u Foto galeriji KIC-a i Marija Borovickic mlada povjesnicarka umjetnosti koja je sedam mjeseci radila na crno, unatoc obecanju da ce sta KIC Ravnateljica otkazuje izložbe, a od Grada traži novac za nove jesenski i turk uskočio grad Hoće li Jesenski i Turk te Vuković i Runjić ostati u centru Zagreba? '01.10.2013., Zagreb - Lea Vene, kustosica koja je dobila otkaz u Foto galeriji KIC-a i Marija Borovickic mlada povjesnicarka umjetnosti koja je sedam mjeseci radila na crno, unatoc obecanju da ce sta KIC Ravnateljica otkazuje izložbe, a od Grada traži novac za nove jesenski i turk uskočio grad Hoće li Jesenski i Turk te Vuković i Runjić ostati u centru Zagreba?

Goran Matović, ravnatelj kazališta Teatar poezije i festivala „Zagreb, grad poezije“, na otvaranje dovodi kolege umjetnike Radu Šerbedžiju i Edina Karamazova kao posvetu krugovašima, Gorana Grgića i Katarinu Bistrović-Darvaš koji će čitati Krležu, Zijaha Sokolovića, Saru Renar… Cilj je novog programa da dosadašnju kulturu nedijaloga zamijeni suradnja i da KIC oživi duh žive umjetnosti 21. stoljeća.

VELIKA TUGA
Preminuo Damir iz ŽNV: Bio je samohrani otac koji je prije 14 godina postao udovac
Konzum
NOVO NORMALNO
Mijenjanje navika? Kako je nemoguće postalo moguće
 • Avatar jure23
  jure23:

  Šta mislite o tome?rade šerbedžija osoba koja je rat provela u engleskoj izjašnjavajuči se kao jugosloven poslije toga seli u srbiju gdje daje podršku srpskom narodu u borbi protiv nato i sveta, snima film dezerter u srbiji koji je sponzoriran ... prikaži još! od arkana. I na kraju mesić mu daje na poklon Briune gdje boravk i ugoščuje prijatelje iz srbije sve na račun hrvatski porezni obveznika

 • Avatar jure23
  jure23:

  sjetih kako je Rade, nakon pada Vukovara, snimio jedan" dirljiv" srpski film pod nazivom 'Na ruševinama Vukovara i njegovih izjava kako će Dalmacija biti srpska !!!

 • Avatar jure23
  jure23:

  rade šerbedžija uživa na Briunima, a Hrvatski branitelji i hrvatski građani su na rubu siromaštva..