Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Život

I Rade Šerbedžija i Goran Grgić otvaraju novu sezonu u KIC-u

Za vršitelja dužnosti ravnatelja Kulturno-informativnog centra imenovan Goran Matović, kojem je cilj povezati umjetnike i građane
28. siječnja 2014. u 11:25 7 komentara 508 prikaza
Rade Šerbeždija
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Nakon što je Gradska skupština u prosincu postavila Gorana Matovića na mjesto vršitelja dužnosti ravnatelja Kulturno-informativnog centra, publika već danas može svjedočiti najavi zanimljivog programa u novoj sezoni.

Matović, kustosica i članica Savjeta Galerije Forum Ivana Mance te Tonko Maroević, pjesnik, esejist i prevoditelj, predstavljaju novu programsku koncepciju KIC-a, ali i događaje i izložbe. Budući da KIC ima ogromne prostorne potencijale u središtu grada, od Galerije Forum, knjižare Vuković&Runjić te Jesenski i Turk do polukata, dvorane i kafića KIC Kluba, ideja je da ih se poveže i otvori za umjetnike kako bi susret s publikom bio izravniji.

'01.10.2013., Zagreb - Lea Vene, kustosica koja je dobila otkaz u Foto galeriji KIC-a i Marija Borovickic mlada povjesnicarka umjetnosti koja je sedam mjeseci radila na crno, unatoc obecanju da ce sta KIC Ravnateljica otkazuje izložbe, a od Grada traži novac za nove jesenski i turk uskočio grad Hoće li Jesenski i Turk te Vuković i Runjić ostati u centru Zagreba? '01.10.2013., Zagreb - Lea Vene, kustosica koja je dobila otkaz u Foto galeriji KIC-a i Marija Borovickic mlada povjesnicarka umjetnosti koja je sedam mjeseci radila na crno, unatoc obecanju da ce sta KIC Ravnateljica otkazuje izložbe, a od Grada traži novac za nove jesenski i turk uskočio grad Hoće li Jesenski i Turk te Vuković i Runjić ostati u centru Zagreba?

Goran Matović, ravnatelj kazališta Teatar poezije i festivala „Zagreb, grad poezije“, na otvaranje dovodi kolege umjetnike Radu Šerbedžiju i Edina Karamazova kao posvetu krugovašima, Gorana Grgića i Katarinu Bistrović-Darvaš koji će čitati Krležu, Zijaha Sokolovića, Saru Renar… Cilj je novog programa da dosadašnju kulturu nedijaloga zamijeni suradnja i da KIC oživi duh žive umjetnosti 21. stoljeća.

ZADIRANJE U PRIVATNOST
Skandal na granici: Novinara Večernjeg lista policija skinula do gola zbog filtera za cigarete
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata
ALAT ZA PRAVE MAJSTORE
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata, imate li ih sve doma?
 • Avatar jure23
  jure23:

  Šta mislite o tome?rade šerbedžija osoba koja je rat provela u engleskoj izjašnjavajuči se kao jugosloven poslije toga seli u srbiju gdje daje podršku srpskom narodu u borbi protiv nato i sveta, snima film dezerter u srbiji koji je sponzoriran ... prikaži još! od arkana. I na kraju mesić mu daje na poklon Briune gdje boravk i ugoščuje prijatelje iz srbije sve na račun hrvatski porezni obveznika

 • Avatar jure23
  jure23:

  sjetih kako je Rade, nakon pada Vukovara, snimio jedan" dirljiv" srpski film pod nazivom 'Na ruševinama Vukovara i njegovih izjava kako će Dalmacija biti srpska !!!

 • Avatar jure23
  jure23:

  rade šerbedžija uživa na Briunima, a Hrvatski branitelji i hrvatski građani su na rubu siromaštva..