Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Buvljak

I poznati će prodavati odjeću za potrebite

Susjed susjedu pomaže
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
11.06.2015.
u 09:00

U subotu od 10 do 14 sati u prostorijama udruge u Šrapčevoj 12 održat će se buvljak, a sva sredstva donirat će se potrebitima.

Večernji list organizacijom humanitarnog maksimirskog buvljaka priključuje se udruzi “Susjed susjedu pomaže” koja od 2006. godine, kao što joj i ime govori, pomaže potrebitima u lokalnoj zajednici. Naime, u subotu od 10 do 14 sati prostorije udruge, u Šrapčevoj 12, posjetit će poznate osobe koje će buvljak podržati donacijama, ali i prodajom odjeće. U akciju su se, između ostalih, uključile i Sandra Bagarić, Mila Elegović, Vanda Winter, Mirna Maras i Antonija Blaće.

–Mi smo i inače, jednu subotu u mjesecu otvoreni za sve građane koji žele donirati, no uz pomoć medija poput Večernjeg lista, možemo učiniti puno više – objasnila je Gordana Brus koja je udrugu osnovala s ciljem da pomogne svojim sugrađanima, prvenstveno iz Maksimira. Danas tako udruga pomaže 20-ak obitelji s tog područja, a odjeću koju prikupi šalje i onima koji je trebaju u cijelom Zagrebu, ali i diljem Hrvatske.

–Najteže je, naravno, skupiti novac i zato pozivamo sve da dođu u subotu i kupe nešto. No, primamo i odjeću, a posebno hranu i higijenske potrepštine kojih uvijek nedostaje – objasnila je Brus te poručila kako je udruga specifična po tome što pomaže onima koji nisu u sustavu socijalne zaštite, ali trebaju pomoć.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije