Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lopoči guše zagrebačko more:

HSLS opleo po Tomaševiću: 'Jarun propada, gradonačelniče, što se čeka?'

Zagreb: Jezero Jarun prekriveno je lopočima
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/5
01.08.2022.
u 10:22

Može li Zagreb omogućiti normalne uvjete za stotine veslača, kajakaša i kanuista na regatnoj stazi i uvjete za sigurno kupanje na našem “zagrebačkom moru” – upitao se HSLS-ov gradski zastupnik Tomislav Jelić

Potpredsjednik zagrebačkog HSLS-a i gradski zastupnik Kristijan Jelić održao je danas konferenciju za medije s temom stanja na jezero Jarun. 

-Može li Zagreb omogućiti normalne uvjete za stotine veslača, kajakaša i kanuista na regatnoj stazi i uvjete za sigurno kupanje na našem “zagrebačkom moru” – upitao se gradski zastupnik. 

Svi ozbiljni gradovi pažljivo štite svoje vodene površine zato što znaju da su one resurs koji direktno podiže kvalitetu života građana, a život u gradu čini kvalitetnijim, ljudskijim, zaokruženijim, naglasio je. Zbog sve većeg problema s lopočima, smradom i muljem na Jarunu kontaktirali su ga, kaže, građani.. 

-Obilazeći svoj omiljeni SRC, na kojem sam odrastao početkom osamdesetih i pratio njegov razvoj koji je svoj vrhunac dosegao 1988. godine na Univerzijadi, uvjerio sam se iz prve ruke da je stanje poprilično loše. Nekad reprezentativna regatna staza više sliči na žabokrečinu, a nažalost nije bolja situacija ni na plažama, na kojima se kupači probijaju kroz lopoče gacajući po mulju, koji na pojedinim mjestima doseže čak do 30 centimetara- ističe Jelić. 

Ustanova Upravljanje sportskim objektima problem tretira pretpotopnim rješenjima, dodaje on, kao da nije čula za dobra iskustva iz Europe, konkretno kod naših susjeda, Slovenaca, na nadaleko poznatom Bledu, ali ni za preporuke Ministarstva poljoprivrede. 

-Prošli tjedan je u spomenutim neregularnim uvjetima, u kojima lopoči doslovno zapinju za vesla, održano prvenstvo RH u kajaku i kanuu. Tradicija kajaka i kanua u Zagrebu duga je više od 90 godina, a da ne spominjemo naše proslavljene olimpijce u veslanju, brončanog sa zadnjih OI Damira Martina i fantastičnu braću Sinković, koji su prvi veslači u povijesti koji su osvojili europska, svjetska i olimpijska zlata u dvjema različitim disciplinama - rekao je Jelić te poručio gradskoj vlasti da krene raditi. 

-U suprotnom možemo samo konstatirati da su promjene bile uzaludne , odnosno i nakon godina nestručnosti - nestručnost i nakon Bandića – Bandić ? HSLS Grada Zagreba smatra da smo dužni našim sugrađanima, kupačima, rekreativcima, proslavljenim olimpijcima, stotinama djece koji su uključeni u rad veslačkih, kanu i kajak klubova omogućiti uvjete kakve zaslužuju građani metropole s najvišim prirezom u državi i najvećem proračunom u povijesti Grada Zagreba- zaključuje. 

Ključne riječi

Komentara 7

IL
ilustrator
16:00 01.08.2022.

na žalost nije bolje stanje ni na plažama za kupače..

ME
MediciKM
20:29 01.08.2022.

Senf je elementarna nepogoda. Ta ekipa će, ako ostane do kraja mandata napraviti više štete nego da je pala atomska bomba na ZG.

IL
ilustrator
15:59 01.08.2022.

nekad reprezentativna regatna staza, sad sliči na zabokrečinu... mora da je bivši, vmrli, kriv!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije