Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Holding: Odreknite se bona za Uskrs, no prvo to i potpišite

Tih je zaposlenika ukupno 13.500, obrazlaže dalje D. Franić, a mi računamo da je u fondu za potres to negdje oko 8,1 milijun kuna.
09. travnja 2020. u 10:17 3 komentara 937 prikaza
Čistoća/Ilustracija
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Bilo bi dobro da se odreknu bonova od šesto kuna koje su trebali dobiti za nadolazeći blagdan, ali prije toga neka potpišu izjave
da se, osim uskrsnice, odriču i tog svog prava iz kolektivnog ugovora te mogućnosti da kasnije “od poslodavca potražuju dar u naravi sudskim putem”. Dopisi ovog sadržaja stigli su u Holding, i to uz “čitabu” u kojoj se tamošnjim djelatnicima objašnjava kako bi to bio njihov osobni doprinos “za uklanjanje po život opasnih ostataka po krovovima zgrada i kuća”.

Ilustracija pranja podova PROLJETNO ČIŠĆENJE Čiste se javne površine u gradu, prioritet zbog korone su bolnice, domovi zdravlja, ambulante...

Kako piše u dopisu koji potpisuje članica uprave tog komunalnog diva Daniela Franić, zaposlenici gradske uprave, ustanova u vlasništvu Grada, zavoda i službi već su “putem svojih sindikata” pristali na predaju šesto kuna. Tih je zaposlenika ukupno 13.500, obrazlaže dalje D. Franić, a mi računamo da je u fondu za potres to negdje oko 8,1 milijun kuna.

Isplata uskrsnica za umirovljenike i nezaposlene u Sisku 2018. godine financira se program pomoći Plaće manje 20% u gradskom sustavu, isplatit će se uskrsnice umirovljenicima i nezaposlenima

Sindikati u Holdingu odmah su upozorili svoje djelatnike u Čistoći, Tržnicama, Grobljima te ostalim podružnicama, ali i tvrtkama u vlasništvu Grada poput ZET-a, da nikakve izjave nisu dužni potpisati, unatoč tome što su “dani u velikom tjednu vrijeme promišljanja”, kako ih na odricanje poziva uprava.

ZADIRANJE U PRIVATNOST
Skandal na granici: Novinara Večernjeg lista policija skinula do gola zbog filtera za cigarete
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata
ALAT ZA PRAVE MAJSTORE
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata, imate li ih sve doma?
  • Kokoiduhovi:

    Pa nisu ludi potpisati. Zašto? Da možda mogu kontrolirati kome točno i za što točno daju, možda i bi. Oni koji imaju po dvadeset stanova,kuća,zemljišta,brodica,automobila, stanove u Londonu, New Yorku, Rimu...oni prvi neka daju. Oni koji imaju novce u Vatikanskim ... prikaži još!m bankama, oni koji imaju straže i video nadzor u staračkom svećenićkom domu, oni prvi neka daju. Oni koji se voze u Jeepovima, nose bunde, dizajnerske torbe, cipele, odjeću - oni neka daju. A onda će i šljakeri koji imaju plaće između 5.000 do 6.000 kn.

  • igorl:

    Kad grad bankrotira bude se pol njih odreklo posla... A ovih par kuna nikog nebu spasilo. Sretno svima na proracunu...

  • butkof:

    nemaju se ljudi što odricati bonova za Uskrs, poklon bon svi lijepo iskoristiti za uskrsnu nabavku. Zaposlenici ZG holdinga neka upravi prijave svoje štete na stambenim objektima pa će Grad prema mogućnostima svima oštećenima omogućiti povoljnije saniranje štete putem građevinskog ... prikaži još! materijala, zajmova i sl.