Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOPRINOS ZA RAŠČIŠĆAVANJE

Holding: Odreknite se bona za Uskrs, no prvo to i potpišite

Čistoća/Ilustracija
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
09.04.2020.
u 10:17

Tih je zaposlenika ukupno 13.500, obrazlaže dalje D. Franić, a mi računamo da je u fondu za potres to negdje oko 8,1 milijun kuna.

Bilo bi dobro da se odreknu bonova od šesto kuna koje su trebali dobiti za nadolazeći blagdan, ali prije toga neka potpišu izjave
da se, osim uskrsnice, odriču i tog svog prava iz kolektivnog ugovora te mogućnosti da kasnije “od poslodavca potražuju dar u naravi sudskim putem”. Dopisi ovog sadržaja stigli su u Holding, i to uz “čitabu” u kojoj se tamošnjim djelatnicima objašnjava kako bi to bio njihov osobni doprinos “za uklanjanje po život opasnih ostataka po krovovima zgrada i kuća”.

Kako piše u dopisu koji potpisuje članica uprave tog komunalnog diva Daniela Franić, zaposlenici gradske uprave, ustanova u vlasništvu Grada, zavoda i službi već su “putem svojih sindikata” pristali na predaju šesto kuna. Tih je zaposlenika ukupno 13.500, obrazlaže dalje D. Franić, a mi računamo da je u fondu za potres to negdje oko 8,1 milijun kuna.

Sindikati u Holdingu odmah su upozorili svoje djelatnike u Čistoći, Tržnicama, Grobljima te ostalim podružnicama, ali i tvrtkama u vlasništvu Grada poput ZET-a, da nikakve izjave nisu dužni potpisati, unatoč tome što su “dani u velikom tjednu vrijeme promišljanja”, kako ih na odricanje poziva uprava.

Komentara 3

KO
Kokoiduhovi
14:41 09.04.2020.

Pa nisu ludi potpisati. Zašto? Da možda mogu kontrolirati kome točno i za što točno daju, možda i bi. Oni koji imaju po dvadeset stanova,kuća,zemljišta,brodica,automobila, stanove u Londonu, New Yorku, Rimu...oni prvi neka daju. Oni koji imaju novce u Vatikanskimm bankama, oni koji imaju straže i video nadzor u staračkom svećenićkom domu, oni prvi neka daju. Oni koji se voze u Jeepovima, nose bunde, dizajnerske torbe, cipele, odjeću - oni neka daju. A onda će i šljakeri koji imaju plaće između 5.000 do 6.000 kn.

IG
igorl
13:36 10.04.2020.

Kad grad bankrotira bude se pol njih odreklo posla... A ovih par kuna nikog nebu spasilo. Sretno svima na proracunu...

BU
butkof
10:20 10.04.2020.

nemaju se ljudi što odricati bonova za Uskrs, poklon bon svi lijepo iskoristiti za uskrsnu nabavku. Zaposlenici ZG holdinga neka upravi prijave svoje štete na stambenim objektima pa će Grad prema mogućnostima svima oštećenima omogućiti povoljnije saniranje štete putem građevinskog materijala, zajmova i sl.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije