Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBRINJAVANJE VIŠKA RADNIKA

Holding o otkazima: Najavili smo nužno restrukturiranje i reorganizaciju poslovanja

Zagrebački Holding/ilustracija
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
31.12.2021.
u 13:12

Pokrenut je proces savjetovanja sa socijalnim partnerima, javnost ćemo informirati kada proces završi, komentirali su otkaze u GSKG-u iz Holdinga

Nakon što su se u medijima pojavile informacije da Holding priprema otkaze za 42 radnika unutar GSKG-a, oglasili su se iz zagrebačke tvrtke. 

- Grupa Zagrebački holding najavila je nužno restrukturiranje i reorganizaciju poslovanja te u skladu s time poduzima potrebne korake od kojih je jedan i provođenje programa zbrinjavanja viška radnika. Pokrenut je proces savjetovanja sa socijalnim partnerima, javnost ćemo informirati kada proces završi - poslali su nam iz Holdinga. 

Naime, RTL je ranije objavio da je direktor zagrebačkog GSKG-a Marko Šarić pokrenuo je postupak savjetovanja vezanog za otkaze 42 radnika unutar GSKG-a koji bi trebali uslijediti u narednom razdoblju od 90 dana. Već postoji razrađeni popis tko bi trebao dobiti otkaz, a na njemu su radnici od razine voditelja odjela do razine čistačice.

Navodi se i da imaju potencijalni višak od četiri izvršitelja na poslovima financija i računovodstva, potom višak od 17 radnika na općim poslovima, te višak od 21 radnika na poslovima naplate.

Svi oni bi trebali dobiti otpremninu u iznosu od 2.428.526,61 kunu.

VIDEO Najavljeno 750 otkaza u Holdingu: Iz Sindikata su zgroženi i kažu, "nećete dobiti niti jednu lipu od nas"

Ključne riječi

Komentara 4

PE
Pericabad
13:34 31.12.2021.

"Svi oni bi trebali dobiti otpremninu u iznosu od 2.428.526,61 kunu."? Mislim, da je i podijeljeno na sve njih, nije los iznos za vrlo vjerojatno nekoga tko je uhljebljen (pretpostavljam da je 99% zaposlenih u holdingu uhljebljeno, ali evo ovi valjda imaju slabije veze), ali ako je 2 milje po covjeku, onda su se spasili doslovno.

DU
Deleted user
13:38 31.12.2021.

Ima ih 99% viska jer su uhljebljenjem i nepotizmom dosli do radnih mjesta. Prije konu godinu se majmun iz ZETa pohvalio da je normalno zaposljavati njihovu djecu.

DU
Deleted user
13:40 31.12.2021.

Ne treba zaboraviti ni ostale poslovnice. Malo ojaca debilana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije