Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
2,6 milijuna kuna

Pohvalili se da će Holding unajmiti 59 vozila manje, evo što se može s ušteđenim novcem

Zagreb: Dolazak uzvanika na sve?anu ve?eru u Klovi?eve dvore
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/2
18.02.2022.
u 18:27

Pozabavili su se još s matematikom, pa su zaključili da će ušteda na vozilima biti 13 posto jer procijenjena vrijednost novog najma je 18,1 milijun kuna, dok je "prethodno iznosila 20,75 milijuna"

Prvo javno savjetovanje, pa onda i natječaj za nabavu novih dostavnih i osobnih vozila raspisat će Zagrebački holding, kažu iz Grada. O najmu je riječ, a uzet će se 59 vozila manje nego dosad, pohvalili su sami sebe iz Gradske uprave, odakle stiže informacija da vozila neće više biti 277, nego 218, što je 21 posto manje, izračunali su.

Pozabavili su se još s matematikom, pa su zaključili da će ušteda na vozilima biti 13 posto jer procijenjena vrijednost novog najma je 18,1 milijun kuna, dok je "prethodno iznosila 20,75 milijuna". Ušteda je, kažu, u skladu s procjenom temeljenom na inicijalnom istraživanju tržišta, što ne znači i nužno da će jeftinija cifra s kojom barataju biti konačna.

Međutim, kako objašnjavaju, Holding je pripremio troškovnik koji je podijeljen u 15 grupa, kako bi se što veći broj ponuditelja mogao javiti, a plan je da se okvirni sporazum, kojim se definiraju tipovi i broj vozila, sklopi s do pet gospodarskih subjekata na dvije godine. Drugi je, pak, plan da do 30 posto vozila bude električno ili hibridno, "u skladu s politikom gradske uprave kojom se promiče čišća i energetski učinkovitija vozila koja imaju manji utjecaj na okoliš i klimatske prilike".

Novom nabavom bi se, tako, trebalo ušparati otprilike 2,6 milijuna kuna, a za usporedbu, toliko košta i, primjerice, izgradnja odvojka Selske ceste u Sesvetama kod kućnog broja 23, za što je danas raspisana javna nabava. 

>> VIDEO ZET-ov vozač izbacio putnike iz busa: 'Da, lupil' bi ga odmah da znam tko je to napravil'


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije