Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"MEDUZA"

HNS-ovci mole odvjetništvo da odgodi ovrhu "Meduze"

25.05.2002.
u 00:00

* Ured za imovinu moli odvjetništvo da stopira sudsku odluku, a Ured za financije, u skladu sa sudskim rješenjem, plaća potreban predujam - 234,14 kn za ovrhu

Zahvaljujući političkim vezama i interesima, "slučaj" "Meduza" postao je medijska trakavica kojoj se ne nazire kraj. HNS-ovi članovi u Gradskom poglavarstvu ističu kako prema zakupniku gradskog prostora u Voćarskoj 71 - HNS-ovu glasnogovorniku Borisu Blažekoviću - postupaju jednako kao i prema drugima. No, to baš i nije tako. Blažeković je, naime, imao privilegij da se Ured za upravljanje gradskom imovinom založi za njega kod Općinskog državnog odvjetništva s molbom, da se odgodi postupak iseljenja "Meduze".

U dopisu koji je potpisao Željko Uhlir, pročelnik Ureda koji je po koalicijskom dogovoru "pripao" u nadležnost HNS-a, stoji da je Povjerenstvo za utvrđivanje uvjeta podmirenja dospjelih obveza nastalih nepravodobnim podmirenjem zakupnine, komunalne i vodoprivredne naknade, prihvatilo zaključak da svoja potraživanja prema trgovačkom društvu "Meduza" d.o.o. naplati prijebojem s potraživanjima "Meduze" prema mjesnoj samoupravi.

- S obzirom na činjenicu da je "Meduza" u prostor uložila sredstva temeljem suglasnosti vlasnika, Komisije za poslovni prostor bivše SO Centar, to bi Grad po provedenom postupku ovrhe bio obavezan vratiti uložen novac, a što bi Grad dovelo u nepovoljan položaj - objašnjava u dopisu Uhlir. Dodaje i da će, ne postigne li se dogovor s "Meduzom", žurno izvijestiti odvjetništvo o potrebi nastavka iseljenja.

Istodobno dok Ured za imovinu moli odvjetništvo da stopira sudsku odluku, drugi gradski ured - za financije, u skladu sa sudskim rješenjem o ovrsi, plaća potreban predujam od 234,14 kune za provedbu ovrhe. Ispada da jedan gradski ured postupa u skladu sa sudskim rješenjem, a drugi ga pokušava negirati.

Sud je, podsjećamo, utvrdio da Blažeković nema suglasnost Grada za preinaku gradskog poslovnog prostora pa mu se zato i neće priznati ulaganja. Osim toga, u sudskoj odluci stoji i da je sporni prostor iznajmljen za marketinšku djelatnost, a ne za restoran. To Povjerenstvo za utvrđivanje naplate dugova ni ne rješava, pa tako nema ni razloga da se na nagodbu Povjerenstva i Blažekovića Uhlir poziva. No, restoran će u svakom slučaju do daljnjeg raditi jer je Blažeković podnio žalbu na sudsko rješenje.

Ro. Kovačević

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije