Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Zagrebački HNS od Bandića traži povećanje sigurnosti raskrižja Klaićeva-Kačićeva

Od Bandića i odgovornih gradskih službi stoga traže jasan odgovor na pitanje - što će konkretno poduzeti da se poveća sigurnost raskrižja.
17. srpnja 2017. u 14:30 33 komentara 637 prikaza
Križanje na Klaićevoj ulici
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Zagrebačka Gradska organizacija HNS-a u ponedjeljak je od gradonačelnika Milana Bandića zatražila da se angažira na povećanju sigurnosti raskrižja Klaićeva-Kačićeva, koje uzrokuje česte i teške prometne nesreće, gdje je proteklog vikenda smrtno stradao devetogodišnji dječak.

Zagreb: Sudar dva automobila na križanju Klaićeve i Kačićeve POGINULO DIJETE Policija otkrila tko je krivac za stravičnu prometnu nesreću u Klaićevoj

"Izražavajući duboko žaljenje zbog teške prometne nesreće sa smrtnom posljedicom proteklog vikenda na križanju ulica Vjekoslava Klaića i Andrije Kačića Miošića, pri tome ne ulazeći u osobnu odgovornost sudionika u prometu, još jednom upozoravamo odgovorne u Zagrebu na nedostatnu sigurnost raskrižja Klaićeve i Kačićeve, koje uzrokuje česte i teške prometne nesreće", istaknuo je HNS u priopćenju.

[video: 21094 / ]

Iz HNS-a podsjećaju da su prije više od tri godine preko gradskog zastupnika Tomislava Stojaka od Bandića za tražili hitno poduzimanje mjera za povećanje sigurnosti sudionika u prometu i kvalitetnije organiziranje promet na tom križanju.

"Koliko nam je poznato, od niza konkretnih mjera poduzeta je samo jedna – postavljanje nadzornih kamera, za koje nije jasno čemu uopće službe, iako je bilo nužno da se provede cjelovita prometno-tehnička analiza kako bi se povećala sigurnost raskrižja i smanjio broj prometnih nesreća", ističe HNS.

Također podsjećaju da su predlagali konkretne mjere,, ali im je iz Grada odgovoreno tek da "akceptiraju dostavljene prijedloge". "Zanima nas što o tome misle danas nakon što je ugašen jedan mladi život", pita HNS.

Od Bandića i odgovornih gradskih službi stoga traže jasan odgovor na pitanje - što će konkretno poduzeti da se poveća sigurnost raskrižja, umjesto da godinama slušamo istu priču, a ne poduzima se ništa konkretno.

Križanje na Klaićevoj ulici
1 / 6
Zagreb: Sudar dva automobila na križanju Klaićeve i Kačićeve
Zagreb: Sudar dva automobila na križanju Klaićeve i Kačićeve Tragedija u Zagrebu Vozač je ponavljao 'Ja sam kriv', dijete je ležalo na cesti Gajić BARANJA Crni vikend: Još jedan motociklist izgubio život policija Kod Sl. Broda Nova tragična nesreća - poginula dvojica motociklista

VIP izdvaja za Vas

  • debelaberta11:

    kakvi šupljeglavi političari??! pa ovo je presmiješno! što napraviti ako je netko bezobzirni divljak koji prolazi kroz crveno? tu nažalost nema pomoći, društvo je iznjedrilo svakakve "tatine sinove" koji u životu nisu ništa radili, a voze se u autima koje ... prikaži još! običan čovjek ne može niti sanjati. to je srž problema u ovoj državi, bogati roditelji koji su pokrali državu nisu odgojili djecu kako treba, da cijene trud i rad, nego su dobili bmw-e i mercedese s 18 godinai voze kao da su sami na svijetu?! nisi u životu radili niti zaradili kune da bi ih znali cijeniti, a tu nikakvi ležeći policajci niti semafori ne pomažu!

  • Vito:

    ziheras: Mnogi tamo prolaze kroz crveno jer "love" zeleno. ::::::::::::::. Na žalost, prometna policija i prometni redari su dokazano lijeni pa jednostavno ne žele zarađivati na takvim "lovcima" ______ A mogli bi zaraditi "milijune", samo da se potrude i pričekaju ... prikaži još! "prometnu špicu". ________ No, i njima u to vrijeme "prometne špice" je kraj radnog vremena pa ih više nije briga niti za promet, niti za zakone, a kamoli sigurnost u prometu, glavno da što prije dođu "kući". ______ Ima jedan "motopolicajac" koji redovno naplaćuje kazne vozačima koji "ne propušatu pješake" na križanju Draškovićeve i Boškovićeve, oko 10 - 11 ujutro _____ Rekao sam mu da dođe oko 4 poslijepodne, na što mi je odgovorio: zar mi nedate odlazak doma??? ______ A kad je "prometna špica" na "zelenom valu" bi policija mogla u jednom danu "ubrati" minimalno mjesečni prihod od naplate kazni onima koji ostaju u križanju ____ Samo u jednom križanju na tom "zelenom valu" između Đamije i Savske ima po šest (6) vozila, a križanja ima devet (9) ______ Znači 9 X 6 vozača je 54 vozača X 300 kuna je 16200 kuna u proračun. ________ Neka bude 8100, 50 % ako plate odmah, a potrebno je samo devet policajaca. _______ Takvi vozači imaju novaca pa ih možete kazniti na svakom križanju, teorijski devet puta, jer oni ne shvaćaju što rade ________ Samo lijenost policije takvo ponašanje vozača to podržava

  • bitfojc:

    pa ovo je slika i prilika države, HNS traži povećanje sigurnosti raskrižja??! da išta znaju o prometu znali bi da nažalost živimo u državi u kojoj svakakvi bolesnici imaju vozačke dozvole i kad netko bezobzirno prođe na crveno tu su ... prikaži još! prvenstveno zakazali roditelji u odgoju. problem u Hrvatskoj je što danas svatko ima vozačku, a to prije nije bio slučaj, kad ste zadnji put čuli da netko ne može položiti vozački? i jeste li znali da je ukinut obavezni liječnički pregled za produljenje vozačke nakon 65 godine? koja vlast koja brine za sigurnost prometa i ljudi bi ikada tako nešto dozvolila??