Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sukob stranaka

HNS i SDP na lokalne izbore Zagrebu neće zajedno?

'18.08.2010., Zagreb - Sjediste HNS-a, konferencija za medije na temu rebalans proracuna, Dragan Kovacevic . Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
'Zarko Basic/PIXSELL'
21.07.2012.
u 08:00

Kovačević je prozvao većinu u Skupštini da je odluku o obnovi Cvjetnog trga te gradnji fontana pokraj nacionalne knjižnice davno podržala, a sukob između izvršne i zakonodavne vlasti smatra kočnicom razvoja.

Odluka predsjednika zagrebačkog SDP-a Davora Bernardića da na dnevni red izvanredne sjednice Gradske skupštine, a na zahtjev lidera zagrebačkog HNS-a Dragana Kovačevića ne uvrsti odluku o izglasavanju rebalansa gradskog proračuna, posljednja je točka oko koje su se dosadašnji evidentni stranački partneri sukobili. Koalicija je, čini se, upitna, a potvrdio je to i izvor iz SDP-a.

Pretkoalicijski ugovor

– Očito je da se na ovaj način žele pošto-poto osigurati pretkoalicijski ugovor. To nije ništa drugo nego ucjena. Nastoje oslabiti poziciju SDP-a, a sve kako bi morali koalirati s njima. No, sumnjam da će se dogoditi da stranke, od kojih jedna napada drugu, uđu u koaliciju – pojasnio je izvor iz SDP-a.

Istupanje u javnosti Dragana Kovačevića, organiziranje izvanrednih konferencija za novinare na kojima je posljednjih mjeseci prozivao većinu u Skupštini, definitivno ne ide na ruku pretkoalicijskom ugovoru, no čelnik narodnjaka nije htio kazati ništa konkretno o eventualnom (ne)partnerstvu s esdepeovcima.

– Kad je riječ o izlasku na lokalne izbore u gradu, HNS je vrlo jasna organizacija i spremna je izaći i samostalno i u koaliciji s partnerom, ovisno o prihvaćanju političko-gospodarske platforme – kazao je Kovačević.

Koliko su im slične gospodarske platforme, još se ne zna jer programe nisu predstavili, no političke sličnosti očito nemaju. Osim rebalansa, sukob narodnjaka i gradske većine nastao je i zbog već naširoko poznatih projekata gradonačelnika Milana Bandića.

Fontana razdora

Nekoliko je puta Kovačević prozvao većinu u Skupštini da je odluku o obnovi Cvjetnog trga te gradnji fontana pokraj nacionalne knjižnice davno podržala, a sukob između izvršne i zakonodavne vlasti smatra kočnicom razvoja. – Ne želimo ni zbog čije gluposti i privatnih ratova dovoditi u pitanje funkcioniranje Grada – kazao je nakon posljednje sjednice Kovačević. Bernardić situaciju nije želio komentirati

Komentara 11

IS
ispravakntcnavoda
09:02 21.07.2012.

Ma da? A zbog čega to HNS napada SDP? Zato što ih ne vole ili zato što se u Gradskoj skupštini ponašaju katastrofalno? Ne znaju kako bi uklonili Bandića (njihovog odbjeglog člana) pa se igraju živcima građana? Lako za živce, igraju se njihovim novcima. I onda, po starom dobrom običaju, za to im je kriv onaj koji popu kaže pop, a bobu bob. Jer oni bi najradije bili i j....i i pošteni.

OB
-obrisani-
09:05 21.07.2012.

Papki.

CH
chemica
13:59 21.07.2012.

Ne daju mi da kradem bi bila puno bolja "poštapalica".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije