Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
testiran Paspalace

Guštao je Max u predsjedničkom apartmanu, a pet je dao i wellnessu

01.07.2020.
u 10:18

Hotel se prostire na 750 četvornih metara i ima tri dijela, spavaonice, wellness prostor i igraonicu, koja je povezana s vrtom i zamišljena kao trg za druženje.

Iako je rano, Max potpuno uživa. U prostranoj igraonici, umjesto da je usamljen kod kuće, trčkara s pet razigranih kujica. Igru potiče i nadzire trener koji se brine da svi psi dobiju dovoljno i pažnje i loptica. A tom prizoru svjedočili smo u luksuznom hotelu za pse koji je nedavno otvoren u Riječkoj ulici. Nazvan je “Paspalace”, a uloga crnoga mješanca bila je da provjeri je li doista riječ o smještaju s “pet šapica”. I sudeći po reakcijama, mali pseći grad, kako hotel naziva vlasnica Patricia Janjić, nije ga razočarao.

Trg za druženje

– Imala sam dobermanku koju sam obožavala i uvijek kada sam bila prisiljena negdje je ostaviti, nisam bila zadovoljna smještajem, poglavito time što je moja Zara osam sati zatvorena u boksu – objašnjava Patricia, bivša veterinarska tehničarka i studentica međunarodnog poslovanja, kako je došla do ideje da otvori palaču za četveronošce.

Hotel se prostire na 750 četvornih metara i ima tri dijela. Spavaonice, wellness prostor i igraonicu, koja je povezana s vrtom i zamišljena kao trg za druženje, a čim se Max ondje pojavio, trener Janko bacio se u procjenu njegova karaktera kako bi odlučio s kojom bi se grupicom pasa najbolje slagao. Gledao je njegove reakcije na druge pse te je li posesivan u igri s igračkama, a ispostavilo se da se Max najbolje osjeća u ženskom društvu.– Ova etapa vrlo je važna kako bismo oformili grupe u kojima neće doći do eventualnih sukoba i kako bi se doista uspostavila skladna obiteljska atmosfera – ističe Patricia te napominje da 70 posto vremena provodi upravo u igraonici kako bi se psi što više umorili igrajući se.

A nakon “znojenja”, naravno, vrijeme je za spa tretmane u wellnessu, gdje se četveronožni ljubimac može okupati, skratiti nokte ili napraviti novu frizuru, za što je zadužena “groomerica” Iva. Kratkodlaki mješanac odlučio se samo za lagano češljanje, a od kupanja mu je zanimljiviji bio obrok prije odmora u najskupljoj sobi u hotelu za pse za koji kažu da je najluksuzniji u Hrvatskoj.

– “President apartman” iznajmljuje se cijeli, u njemu su krevetić i jastuk za odmaranje, a prostor je pod videonadzorom kako bi vlasnik u bilo kojem trenutku mogao vidjeti što radi njegov ljubimac – objašnjava Patricia dok Max punog želuca provjerava udobnost posteljine na ležaju. Iako mu je isprva oblik kreveta koji više sliči na čovjekov nego na pseći bio neobičan, brzo se počeo ponašati kao mali princ pa je bezbrižno utonuo u popodnevni počinak.

Opuštajuća glazba

Predsjednički apartman stoji između 375 i 450 kuna po danu, a nešto jeftinija je deluxe soba, koja također ima Wi-Fi opremu, a u njoj je pas s cimerom. Treći je izbor standardna, jednostavnija verzija apartmana bez kamera u kojoj mogu boraviti do tri psa te stoji od 250 do 330 kuna po danu. U spavaonicama svira opuštajuća glazba koja smanjuje stres zbog odvojenosti od vlasnika, a u hotelu imaju i noćnu smjenu, što znači da su psi pod nadzorom od 0 do 24.

– Ovakvi boutique hoteli uobičajeni su u SAD-u, a “Paspalace” je premium član međunarodne organizacije IBPSA putem koje se educiramo kako bismo bili ukorak s najboljim smještajima za četveronošce u cijelom svijetu – govori Patricia.

A potvrdio je to i Maxov test, budući da mu je nakon spavanja i novog kruga razbibrige s prijateljicama teško bilo objasniti da je vrijeme za odlazak. U svakom slučaju, neće se buniti vrati li se u “Paspalace”.

 

Ključne riječi

Komentara 1

IG
igorl
10:45 03.07.2020.

Ljudi moraju shvatiti da je psima nebitno "uredjenje" tih prostorija. Vecina nema object permanence razvijen i pate iskljucivo zbog napustanja, a ne "losih uvjeta". Da ga stavis u kavez 2x2 sa krpom i pustis u dvoriste s igrackama na istrcavanjee triput dnevno - isto mu je ko i ovo. Ovo je samo psihijatrija za vlasnike koji se na ovaj nacin osjecaju bolje jer su masno platili... a sto se tice "velnesa" - kupanje i parfumiranje psa je iznimno stetno za njegovu kozu sto moze dovesti do iritacija i bolesti kod vecine pasmina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije