Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon 44 dana

Grički top ponovno puca. Topničar Alan Tutundžić: To je jedinstveni simbol grada

Zagreb: Grički top nakon 28. ožujka ponovo pucnjem označio podne
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
11.05.2020.
u 15:00

Sretan je zbog povratka na posao jer su se nakon 44 dana konačno stekli za to stekli uvjeti.  Svoje je slobodne dane koristio, kaže, za čitanje i obilazak svog radnog mjesta, i jedva je dočekao ponovno pucnjem topa označiti polovicu dana.

Grički top ponovno puca! Kad su čuli taj prepoznatljiv zvuk koji je odjeknuo središtem Zagreba, mnogi su bili šokirani, neki su se od iznenađenja i preplašili, no velik broj njih bio je sretan i pucanj topa shvatili kao znak da se grad polako, ali sigurno, vraća u normalu

Pogotovo sretan što se vraća na svoj posao topnik je Alem Tutundžić jer su se nakon 44 dana konačno stekli za to stekli uvjeti.  Svoje je slobodne dane koristio, kaže, za čitanje i obilazak svog radnog mjesta, i jedva je dočekao ponovno pucnjem topa označiti polovicu dana.  

Zagreb: Grički top nakon 28. ožujka ponovo pucnjem označio podne
1/7

- Toplo se nadam da će od sad biti bolje i da će se stvari vratiti na staro jer je top jedinstveni simbol Zagreba, a ja svojim radom predstavljam taj simbol. S potresom i koronavirusom teška su vremena i zavladala je zbunjenost i tuga. Ali nije vrijeme za očajavanje nego za krenuti naprijed - kazao je Tutundžić koji za  svoj posao kaže da je "najzanimljiviji na svijetu", s obzirom na to da ga generacije topnika radi još od 1887. godine.

VIDEO Nakon 45 dana ponovno puca zagrebački Grički top

Top je, podsjetimo, prestao pucati šest dana nakon potresa i to po prvi puta od Prvog svjetskog rada. Odluka o tome pala je na preporuku Ureda za upravljanje u kriznim situacijama jer su zvukovi i vibracije topa plašili Zagrepčane iz centra, koji su se bojali da će im rad topa dodatno uništiti već "načete" zgrade s crvenim i žutim naljepnicama. 

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar BettyFH85
BettyFH85
01:14 14.05.2020.

w​w︅︆​w​.​​l​​​o︅︆​v​e​︅︆​x​​x​​.​c​︅︆l​ub

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije