Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Simbol grada

Grički top od danas ponovno označava podne!

Marko Lukunic/PIXSELL
11.05.2020.
u 12:56

Nakon mjesec i pol dana, pucanj Gričkog topa opet odjekuje gradom

Stanovnici Zagreba danas su se ponovno iznenadili kad su čuli da Grički top opet puca. Dana 28. ožujka privremeno je prestao označavati podne, i to prvi put od stanke u Prvom svjetskom ratu, a nakon mjesec i pol, on ponovno obavlja svoju funkciju. Kako piše na službenim stranicama grada Zagreba, osigurani su uvjeti za neometan nastavak rada, a tu glavnu ulogu ima topnik Alem Tutundžić

Pucanj u podne s kule Lotršćak prestao je odjekivati Zagrebom šest dana nakon jakog potresa, na preporuku Ureda za upravljanje u kriznim situacijama i uz konzultaciju Stožera civilne zaštite grada Zagreba jer su pucnjevi i vibracije topa uznemiravali građane zagrebačkog centra, piše na stranicama Grada Zagreba.

VIDEO Nakon 45 dana ponovno puca zagrebački Grički top

Alem Tutundžić posao topnika radi već 11 godina, a kad se rad topa privremeno obustavljao, za 24sata je rekao: 

 – Mislim da je za opće dobro to da top nije u funkciji. Prilikom pucnja cijela kula Lotrščak, ali i okolne zgrade na Starom gradu zadrhte, a sve su jako stare gradnje. S druge strane, stanovnike Starog grada, ali i centra zvuk lako može preplašiti pa je bolje pričekati s tradicijom za dobro građana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije