Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijevoz

Gradska uprava: Povećanje cijena prijevoza je previsoko!

'04.03.2011.,Zagreb - Novi Zetovi tramvaji na stanici Trga Bana Jelacica. Tramvaj broj 17. Photo: Goran Jakus/PIXSELL'
'Goran Jakus/PIXSELL'
11.01.2012.
u 15:06

Iz Grada Zagreba tvrde da je prema njihovom izračunu, a na temelju dopisa iz Holdinga, predloženo povećanje cijena prijevoza čak 52 posto

Zagrebački holding konačno je Gradskoj upravi poslao prijedlog poskupljenja javnog prijevoza. Dopis je poslan u ponedjeljak, a reakcija iz Grada stigla je danas. Javno su poručili toj megatvrtki da se ne slažu s poskupljenjem, a koje je, izračunali su u Gradu, čak 52 posto.

– U vašem je zahtjevu navedeno prosječno povećanje cijena od 39,97 posto, a na temelju izračuna Ureda na temelju predočenih elemenata proizlazi da prosječno povećanje cijena iznosi 52 posto – piše u dopisu Ureda za gospodarstvo.

Zatražili su stoga od Holdinga da navedeni prijedlog dopuni te poručili da pri donošenju konačne odluke o navedenom zahtjevu treba uzeti u obzir svu ozbiljnost gospodarskog stanja, kao i socijalnu osjetljivost pitanja u vezi s povećanjem cijena prijevoza putnika.

– Smatramo da je predloženo povećanje cijena previsoko i tražimo da ga još jednom preispitate – kažu iz Gradske uprave.

Zatražili su još da se zahtjev o promjeni cijena prijevoza nadopuni i pribavljanjem suglasnosti o povećanju i očitovanjem Nadzornog odbora i Skupštine Zagrebačkog holdinga.

Ključne riječi

Komentara 74

OB
-obrisani-
18:31 11.01.2012.

sjedi 2 (dovoljan)................................zakljuceno.

FE
Felicijen
15:40 11.01.2012.

Svake je godine grad morao sanirati rad (nerad?) ZET-a otkada postoji ZET. Sad se sve promijenilo jer bi sada valjda trebali sanirati cijeli Holding koji je leglo neradnika s velikim plaćama, naročito u rukovodnom dijelu, i prezaposlenošću zbog rođačkog zapošljavanja tipa \"barba Luka\", prema potrebi i željama iz zavičaja...

NO
Novinar
19:05 11.01.2012.

Neka se povisi cijena recimo dnevne karta, ali neka vrijedi cijeli dan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije