Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apel za 105. godinu

Gradska knjižnica od građana traži glas za novu zgradu

knjige, knjižnica
arhiva VL
08.02.2012.
u 14:19

Trenutačno je knjižnica smještena na 2600 četvornih metara, a trebalo bi im čak 20 tisuća četvornih metara

Gradska knjižnica Grada Zagreba, smještena na Starčevićevu trgu, već godinama muku muči s prostorom. Ove godine knjižnica obilježava 105 godina od otvorenja svojih vrata Zagrepčanima, a kako bi gradske vlasti “pogurali” da im konačno osiguraju adekvatan prostor, izdali su knjižicu “SF knjižica za danas i sutra”.

U toj knjižici detaljno je opisan povijesni put knjižnice i njena mnogobrojna seljakanja, ali i ideja kako bi nova i moderna knjižnica trebala izgledati. Kao prvo, potreban im je puno veći prostor za mnogobrojne zbirke i knjižnu građu pohranjenu u Gradskoj knjižnici. Trenutačno je knjižnica smještena na 2600 četvornih metara, a treba im čak 20 tisuća četvornih metara. Na tom prostoru, opisano je u SF knjižici, mogla bi se napraviti multimedijalna dvorana, izložbeni prostori, glazbene slušaonice, medijateka, knjižara, knjižnična kavana, čitaonice, glazbena učionica, ali i kvalitetno organizirati knjižnični odjeli, službe i zbirke...

Stoga je jedan od motiva Gradske knjižnice za izdavanje SF knjižice bio da i građani daju svoj glas za novu zgradu.

Ključne riječi

Komentara 6

XN
xnet0822
09:09 09.02.2012.

Neka idu u zgradu bivše NSB na Marulićevom trgu ...

VI
Vito
09:10 09.02.2012.

Gradska knjižnica od građana traži glas za novu zgradu Trenutačno je knjižnica smještena na 2600 četvornih metara, a trebalo bi im čak 20 tisuća četvornih metara Gdje bi ju smijestili? Gdje je kakav \"link\" za podršku? Koliko ima starih ih i raznih zgrada u Zagrebu? Jedna je \"napunjena\" \"teretanom\" u hebrangovoj - bivša TRS (tvornica računalnih strojeva) -ogroman praktički prazan prostor u kojem se skuplja znoj i mirisi onih koji imaju novaca, a ne mare za kulturu... Druga i dalje zjapi prazna u Kraiškoj, prekopta škole, isto bivša tvornica nečeg... Treća je ispražnjeni bivši studentski dom na trgu ž. fašizma...

VI
Vito
09:11 09.02.2012.

09.02.2012. u 09:09h xnet0822 Tamo je sad državni pismohran...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije