Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mjere sigurnosti

Gradnja nasipa od Samobora do Zaprešića počinje već u proljeće

Vatrogasci su primili priznanja
GLASNIK SSN
09.10.2010.
u 08:00

Projekt Hrvatskih voda vrijedan 205 milijuna kuna trebao bi biti dovršen do proljeća 2015. godine

Golema šteta koju su zbog izlijevanja Save pretrpjeli mještani samoborskog i svetonedeljskog kraja potaknula je, čini se, i nešto dobro. Naime, na prošloj je sjednici Vlade, obavještava nas gradonačelnik Svete Nedelje Drago Prahin, napokon donesena odluka o gradnji nasipa koji bi život uz samo korito rijeke napokon učinio sigurnijim.

– Na zajedničkom sastanku gradonačelnika sedam gradova pogođenih poplavom s direktorom Hrvatskih voda, te predstavnicima Županijskog centra za krizna stanja i Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva, odlučili smo Vladi predložiti mjere koje bi građane napokon zaštitile od razorne moći Save. Na sjednici održanoj 30. rujna Vlada je gradnju nasipa od Samoborskog Otoka do Zaprešića proglasila prioritetom i njen početak zakazala već za proljeće 2011. godine – objašnjava Prahin, i dodaje da bi nasip u cijelosti trebao biti dovršen do 2015. godine.

Iako je vijest o nadogradnji sustava zaštite znatno ublažila negodovanje građana Svete Nedelje i okolice, mnogi su se od njih jučer pitali neće li ta skupa investicija potpuno isprazniti gradski proračun i na neko vrijeme zaustaviti sve ostale gradske projekte.

– Projekt vrijedan oko 205 milijuna kuna u nadležnosti je Hrvatskih voda i u cijelosti ga financira Vlada, odnosno Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva, pa on ni na koji način ne utječe na gradski budžet – objašnjava Prahin i podsjeća na ulogu koju je u obrani od poplave odigralo 290 vatrogasaca Zagrebačke županije.

Posebne zahvalnice gradonačelnik je tako uručio predsjednicima i članovima lokalnih vatrogasnih zajednica Svete Nedelje, Jastrebarskog i Pisarovine, te DVD-ima iz Strmca, Svete Nedelje, Kerestinca, Rakitja i Stupnika.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar wkwkwkwk
wkwkwkwk
09:24 09.10.2010.

Trebalo bi podići nasip skroz od Zaprešića do Ivanića možda koji kilometar prije ili kasnije, što bi rezultiralo čime? Povećanjem kvadrata građevinskih zemljišta .

KC
kcbajka
08:22 09.10.2010.

Isto kak i brza cesta Vrbovec - Koprivnica. Daj nas prekinite prčiti dosta kaj vas hranimo bar imajte malo poštovanja prema ruki koja vas hrani i nemojte nam oći mazat.

CB
cba
09:23 09.10.2010.

A kaj je sa ovnima posllije zagreba nek se podave jel , boli vas kita za njih glavno da shoping centre ne poplavi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije