Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NEPRIHVATLJIVO JE NASILJE'

Grad Zagreb osudio napad na Krovinovića: 'Od policije očekujemo da što prije pronađe počinitelje'

Solun: Uzvratni susret 3. pretkola UEFA Konferencijske lige, PAOK - Hajduk
Foto: RAFAIL GEORGIADES / EUROKINISS
1/4
27.05.2024.
u 10:07

Krovinović (28) je rođeni Zagrepčanin koji u Hajduku igra od 2021. Splitski klub priopćio je kako je njihov igrač napadnut u Zagrebu u subotu nakon utakmice Lokomotiva - Hajduk.

Iz Grada Zagreba osudili su napad koji se dogodio u Zagrebu na Filipa Krovinovića, igrača Hajduka. "Zagreb je grad otvoren za sve i neprihvatljivo je nasilje koje se dogodilo. Filipu želimo brz oporavak, a od policije očekujemo da čim prije pronađe počinitelje", napisali su.

Podsjetimo, Krovinović (28) je rođeni Zagrepčanin koji u Hajduku igra od 2021. Splitski klub priopćio je kako je njihov igrač napadnut u Zagrebu u subotu nakon utakmice Lokomotiva - Hajduk.

"Naš prvotimac Filip Krovinović sinoć je u Zagrebu doživio fizički napad od skupine suparničkih navijača. Odmah moramo istaknuti da ovaj nezapamćeni huliganski ispad nema veze s jučerašnjom utakmicom Lokomotiva - Hajduk. Fizički napad doživio je nakon odlaska sa stadiona u Kranjčevićevoj, a isključivi razlog je činjenica da je Filip igrač Hajduka", tvrdi se u priopćenju Hajduka, koji najoštrije osuđuje ovaj divljački čin.

"Od nadležnih institucija očekujemo da istraže ovaj slučaj te sankcioniraju osobe čiji čin nema nikakve veze s navijanjem i sportskim rivalstvom. Također moramo istaknuti kako je Filip izrazito nekonfliktna osoba te ni s čime nije provocirao ovakav napad. Huligani su ga sinoć ciljano pratili te napali u grupi kada su osjetili prigodan trenutak. Samo pukom srećom i snalažljivošću Krovinović nije pretrpio teže posljedice", stoji u priopćenju.

VEZANI ČLANCI:

Napad je osudio i Hrvatski nogometni savez (HNS). "HNS izražava zabrinutost i žaljenje zbog fizičkog napada na nogometaša Hajduka, Filipa Krovinovića, koji se dogodio sinoć u Zagrebu. HNS je primio na znanje kako je sinoć u Zagrebu fizički napadnut nogometaš Hajduka i bivši mladi hrvatski reprezentativac Filip Krovinović. Smatramo da za ovakav čin ne postoji niti može postojati bilo kakvo opravdanje", objavio je HNS.

"HNS uvijek oštro osuđuje svaki oblik nasilja, a u stalnoj komunikaciji s nadležnim institucijama ističemo važnost da se pronađu i procesuiraju pojedinci odgovorni za ovaj incident, kako ne bismo dozvolili daljnje podjele u nogometu i cijelom društvu. Pozivamo širu sportsku zajednicu da se ujedinimo u osudi nasilja i promoviramo vrijednosti fair playa, poštovanja i zajedništva koje su temelj našeg sporta", dodaje se u priopćenju krovne kuće hrvatskog nogometa.

FOTO Dinamov spektakl u Zagrebu! Tisuće su u žarenoj atmosferi slavile s maksimirskim dečkima

Solun: Uzvratni susret 3. pretkola UEFA Konferencijske lige, PAOK - Hajduk
1/116

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije