Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Privremeno rješenje

Grad se tek snašao za glomazni otpad, a Jakuševčani već prijete blokadom zbog smeća iz Samobora

Ulaz u Robne terminale Zagreb
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
20.12.2014.
u 08:00

'Spremni smo blokirati odlagalište ako se to dopusti, jer je neprimjereno biti široke ruke prema Samoboru, a na uštrb zdravlja nas' - poručuju Jakuševčani

Grad Zagreb će do Božića napokon biti lišen svih divljih deponija - tako je to barem jučer obećala dogradonačelnica Sandra Švaljek.

Nakon bezuspješnih dogovora i promišljanja glomazni otpad grada, a da se izbjegne ugovor s tvrtkom CE-ZA-R, privremeno će biti skladišten u halama Robnih terminala na Jankomiru, s jedinim ciljem - da se s ulica ukloni sav otpad kako Ministarstvo zaštite okoliša i prirode Gradu opet ne bi poslalo inspekciju i kaznu.

O spomenutoj lokaciji Večernji list već je pisao, što tada od odgovornih u Gradu nitko nije želio službeno potvrditi, dok je voditelj Robnih Terminala Krunoslav Gašparić govorio kako je lokacija na Jankomiru tek medijska špekulacija.

–Riječ je o prostoru od oko 2000 kubnih metara u koji su kamioni već počeli odvoziti glomazni otpad s ulica koje će od njega biti očišćenje do blagdana – kazala je dogradonačelnica Švaljek. Lokacija na Jankomiru je privremeno rješenje, u Gradu poručuju da će se uskoro raspisati novi natječaj.

– Javnim natječajem tražit će se tvrtka koja će otpad, koji se zasad ne smije odlagati na Jakuševcu, preuzimati i zbrinjavati sve dok odlagalište ponovno ne dobije potrebne dozvole– poručila je Sandra Švaljek.

Inače, jučer se oglasila i Udruga za zaštitu okoliša Jakuševec. Traže od Skupštine da u ponedjeljak odbije odluku o daljnjem zbrinjavanju otpada iz Samobora na Jakuševcu.

– Spremni smo blokirati odlagalište ako se to dopusti, jer je neprimjereno biti široke ruke prema Samoboru, a na uštrb zdravlja nas, i uz sav smrad trpjeti i onaj otpada sa strane - poručuju.

Inače, otpad se iz Samobora u Zagreb dovozi još od 2003. godine kada je ondje zatvoreno odlagalište Trebež

Komentara 8

Avatar Duran Duran
Duran Duran
19:42 20.12.2014.

Bravo drugovi komentatori, vidim da ste vrlo upućeni u srž problema. Zatrpajte tu selendru Jakuševec sa smećem i neće se više buniti. Dabogda smeće gledali iz dnevnog boravka kao neki u Jakuševcu- upravo oni koji "traže povišicu", bez razloga !

Avatar TAJSAM
TAJSAM
13:42 20.12.2014.

Jakuševčani pobiru dobre novce od odpadnih davanja. Treba samo vidjeti kad su se doselili te dali stalno stanuju ili su samo prijavljeni. Neki su i napravili kuće samo da dobijaju rente. Neznam samo gdje se god predloži za spalionicu ili za odlagalište smeća odmah se nađu dušobrižnici i zeleni a nikako da predlože gdje da se montiraju postrojenja za otpad. Pozdrav vdobrim ljudima

Avatar oneworld
oneworld
09:07 20.12.2014.

stvarno moraš biti munjara da spremaš otpad na terminale jankomir

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije