Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PAKET MJERA

Grad Samobor dat će 2000 kuna sugrađanima koji su zbog epidemije ostali bez posla

Grad Samobor
Foto: Josip Regović/Pixsell
17.04.2020.
u 13:49

Grad Samobor će im isplatiti 2000 kuna za mjesece travanj i svibanj. Onima koji ostvaraju pravo na naknadu u iznosu manjem od 2.000 kuna, Grad će doplatiti razliku.

Stanovnici Samobora koji su zbog epidemije koronavirusa ostali bez posla i prijavili se Hrvatskom zavodu za zapošljavanje i ne primaju naknadu od njega, Grad Samobor će im isplatiti 2000 kuna za mjesece travanj i svibanj. Onima koji ostvaraju pravo na naknadu u iznosu manjem od 2000 kuna, Grad će doplatiti razliku.

Dio je to drugog paketa mjera koji je Grad Samobor danas predložio, a koje su usmjerene što bržem prevladavanju poteškoća izazvanih trenutnom epidemiološkom situacijom. Konačnu odluku mora potvrditi Gradsko vijeće na sljedećoj sjednici krajem travnja.

Međi njima je tako pomoć i poslovnim subjektima koji djeluju na području grada Samobora, a koji su prema Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske bili prisiljeni prekinuti s radom, Oni će također dobiti mjesečnu nepovratnu financijsku pomoć, i to prema broju zaposlenika. Iznos koji poslovni subjekt može dobiti po zaposlenom je 2000 kuna, a maksimalni ukupni iznos koji može dobiti je 200.000 kuna mjesečno. Bitno je napomenuti, poručuju iz Grada, da su poslodavci dužni 25 posto sredstava usmjeriti na zaposlenike, a preostalih 75 posto za oporavak gospodarstva.

Grad Samobor
1/4

Grad Samobor poseban naglasak usmjerio je prema svim gospodarskim subjektima koji su i uslijed epidemiološke situacije nastavili s radom no pretrpjeli su gubitke. Ako su do 15. ožujka uredno podmirili sva financijska davanja prema Gradu Samoboru, Grad će ih u potpunosti osloboditi plaćanja komunalne naknade za mjesec travanj i svibanj.

Novi paket mjera na snazi će ostati do 31. svibnja.

Ključne riječi

Komentara 3

KR
kronika20
16:30 17.04.2020.

Mogao bi ih beljak opskrbiti pajserima i podučiti na drugu djelatnost

TH
than
23:16 17.04.2020.

Pred izbore se naveliko dijeli. Što od države do lokalnih šerifa. Nakon izbora... Pa te novce treba i vratiti, zar ne ? Nisu pali sa neba.

MA
magnum2013
15:49 17.04.2020.

Dali je to grad onog Beljaka po kojem pljujete svakodnevno? Izgleda da ipak ne krade pa imaju i za potrebite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije