Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posao od dva milijuna kuna

Grad raspisuje natječaj, traži tko će podizati i spuštati zastave za praznike

Povodom Dana državnosti i Dana grada Zagreba Trg bana Jelačića ukrašen je zastavama
Patrik Macek/PIXSELL
21.06.2022.
u 16:50

Raspisan je i natječaj za nabavu novih barjaka raznih dimenzija, koje bi naručivali prema stvarnim potrebama

Grad je raspisao dva milijuna kuna vrijedan natječaj za tvrtku koja će podizati i spuštati zastave na javnim površinama za blagdane, državne praznike i spomendane, a okvirni sporazum s odabranim ponuditeljem potpisat će se na dvije godine. Kako piše u specifikaciji natječaja, tvrtka koja dobije posao morat će paziti da zastave podigne jedan dan prije praznika, blagdana ili spomendana te da ih dan nakon spusti. Kako je riječ o stotinama zastava na više desetaka lokacija, taj će posao, stoji u dokumentaciji, morati obavljati minimalno dvije osobe. Osim na lokacijama koje su stalni postav, dobitnik natječaja zastave će podizati i spuštati i na ulazima u Zagreb, odnosno prometnicama poput Aleje Bologne i Jadranske avenije ili Jankomirskom mostu.

Usto je Grad raspisao i dva milijuna kuna “težak” natječaj za nabavu i isporuku novih zastava, također u razdoblju od dvije godine. “Količina zastava naručivat će se sukcesivno, sukladno stvarnim potrebama za vrijeme trajanja ugovora”, piše u dokumentaciji. U troškovniku tako, primjerice, stoji da im je potrebno deset zastava Republike Hrvatske dimenzija 8 x 3 metra, 18 komada istih zastava dimenzija 6 x 1,5 metara, onih s motivom Europske unije, Grada Zagreba, gradova prijatelja Zagreba... I to u raznim veličinama te od materijala poput poliestera i umjetne svile.

Ključne riječi

Komentara 3

V0
Vlaskoulicanec3.0
18:08 22.06.2022.

Koja kretenarija na stotu potenciju. Ali ne i neočekivano. Ako treba za to "podizanje i spuštanje zastava" dvije osobe, zaposli dvoje ljudi i daj im malo dostavno vozilo. Čak i ako im daš 10.000 kuna plaće, to je 240.000 godišnje. Ajmo reći da vozilo košta još 100.000 godišnje (a to ni u ludilu je košta!!!), tek smo na 340.000 kuna. Čak i ako zaokružimo troškove na 500.000 godišnje, do dva milijuna je luft od "samo" 1.500.000 kuna... Sasvim lijepa sumica za nekakvog rodijaka od Muzemo...

RA
radolizem
09:01 22.06.2022.

To je posao. Proći na natječaju, otići u Bangladeš i izraditi tisuće zastava i vratiti se sa sirotinjom koja će podizati zastave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije