Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25 tisuća kuna za plin

Grad će podmiriti račun pučke kuhinje, fra Vidović: 'Pokušat ću riješiti situaciju dugoročno'

Zagreb: Humanitarna akcija Obrok za obrok
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
27.01.2022.
u 19:13

Otvorio sam Pandorinu kutiju jer postoje druge humanitarne udruge koje su također u istom problemu - rekao je

Račun za plin pučke kuhinje na zagrebačkom Svetom Duhu bit će podmiren iz gradskog proračuna, potvrdio nam je voditelj kuhinje fra Vladimir Vidović i rekao da je to izvrsno rješenje za sada, ali boji se kako će izgledati budućnost jer trebaju dugoročno rješenje.

Pritom se zahvalio medijima bez čijeg pritiska ne bi došlo do rješenja. 

- Sutra idem na sastanak u Plinaru i pokušat ću riješiti situaciju dugoročno. Otvorio sam Pandorinu kutiju jer postoje druge humanitarne udruge koje su također u istom problemu - rekao je. 

Podsjetimo, u prosincu 2020. godine račun za plin Pučkoj kuhinji na zagrebačkom Svetom Duhu iznosio je 5036 kuna. Za prosinac lani taj je iznos skočio na čak 25 tisuća kuna

Pučka kuhinja samo je jedan od korisnika u kategoriji poduzetnika kojima je račun za plin vrtoglavo skočio. Tu su i pekari, ugostitelji, trgovci... A razlog je kako u poskupljenju na svjetskom tržištu tako i zbog rada Gradske plinare – Opskrba. Prije nekoliko mjeseci plin su kupili po višestruko višim cijenama nego što su mogli da su to prije učinili.

 

Ključne riječi

Komentara 10

DU
Deleted user
19:58 27.01.2022.

Valjati se ulicama sa transparentima i loncima, kao glumačka družina recitirajući tuđe scenarije, sasvim je različito od vođenja glavnog grada u državi. Plaćeni aktivisti ne mogu razumjeti rad, jer oni ne rade, oni žive od tuđeg rada. Građani su birali. Oni koji ne biraju neka plaćaju aktiviste i dalje.

Avatar Marko
Marko
21:36 27.01.2022.

Zašto ne kuhaju na struju?

OV
ovcalila
21:14 27.01.2022.

po kojoj cijeni INA prodaje plin ? iz naših izvora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije