Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smanjenje utjecaja Rusije

U jeku svjetske energetske krize LNG terminal na Krku jako je vrijedna imovina

27.01.2022.
u 16:30

U samo šest godina SAD je, radeći na smanjenju ovisnosti Europe o ruskom plinu, postao najveći svjetski proizvođač ukapljenog prirodnog plina

Komentara 10

GA
galico
16:51 27.01.2022.

Nema tog LNGa niti bliuz dovoljno...A kada nam je bio najpotrebniji uopće ih nije zanimalo da nam pomogu već su išli za većom zaradom u Aziju.. A tek kada su cijene umjetno dignute u Europi LNG tankeri su krenuli premaa Europi To znači da su nepouzdani, nedostatni i 5x skuplji nego što je cijena kada se sa Rusima dogovori dugoročni najama Ne znam tko će bolje proći Gdine Vitas Rusija će nešto pretrpiti gubitaka,ali ne zadugo jer od kada su Europljani prekinuli dogovarati dugoročne ugovore uz manje isporuke puno zarade...A prebaciti će se na Kinu, Indiju...Ne odmah u potpuno kapacitetu već dosta brzo.. A nama če ostati drastično lošiji standard života

MI
miroslav50
17:42 27.01.2022.

"SAD je, radeći na smanjenju ovisnosti Europe o ruskom plinu" - hahaha, je, baš su to radili zbog Europe a ne svojih interesa. SAD je primjer kako se s pozicije moći nameću gospodarska rješenja koja idu nauštrb svim interesima osim njihovih. LNG iz SAD-a zadovoljava tek 5% europskih potreba, isporuka je nestabilna zbog dinamičnog azijskog tržišta a cijena je više nego 2x veća. Europa ima samo štetu od takvih aranžmana, a čitatelji neka se pitaju kakvi motivi i čiji trag novca stoji iza ovakvog članka.

SL
slavenZadravec
21:12 27.01.2022.

Možeš misliti vrijedne imovine. Ekonomski neisplativ, a uz to i ekološka katastrofa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?