Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBILI RAČUN OD 25.000 KN!

Pučkoj kuhinji na zagrebačkom Svetom Duhu račun za plin skočio čak pet puta: 'Ovo je neizdrživo!'

Foto: Goran Stanzl/Igor Kralj/Pixsell
1/3
27.01.2022.
u 10:00

A razlog je kako u poskupljenju na svjetskom tržištu tako i zbog rada Gradske plinare – Opskrba. Prije nekoliko mjeseci plin su kupili po višestruko višim cijenama nego što su mogli da su to prije učinili

U prosincu 2020. godine račun za plin Pučkoj kuhinji na zagrebačkom Svetom Duhu iznosio je 5036 kuna. Za prosinac lani taj je iznos skočio na čak 25 tisuća kuna. 

Objavio je to fra Vladimir Vidović, voditelj kuhinje koja svaki dan priprema 400 toplih obroka za beskućnike i socijalno ugrožene skupine. Kazao nam je da ne zna kako će taj račun platiti ni kako će ovako visoki računi utjecati na rad kuhinje. 

"Slali smo apele, prigovore i molbe! Bez uspjeha! Situacija je alarmantna! Neizdrživa! Apeliram i molim da nam vratite cijenu koja je bila prije. Što nam je činiti? Mi pomažemo siromašne. Hranimo gladne, a ako se ovako nastavi...", piše fra Vladimir u svojoj objavi na Facebooku, a nama je rekao da ga je strah kako će situacija izgledati u sljedećem razdoblju.

– Ovo je bio prosinac, dolazi siječanj i veljača, strah me je pomisliti na daljnje posljedice. A zima nije vrijeme da se mijenja opskrbljivač – kazao nam je te dodao da sutra ide na razgovor u Gradsku plinaru. 

Pučka kuhinja samo je jedan od korisnika u kategoriji poduzetnika kojima je račun za plin vrtoglavo skočio. Tu su i pekari, ugostitelji, trgovci... A razlog je kako u poskupljenju na svjetskom tržištu tako i zbog rada Gradske plinare – Opskrba. Prije nekoliko mjeseci plin su kupili po višestruko višim cijenama nego što su mogli da su to prije učinili.

 

Komentara 46

BR
BratGandalfovogBrata
10:33 27.01.2022.

jel ima kakva lgbtq ili antifa pučka kuhinja? samo se "katolibani" brinu za siromašne

Avatar hrvat do smrti
hrvat do smrti
10:39 27.01.2022.

postoji ime i prezime onoga tko je kupio plin skuplje

Avatar Jason Bourne
Jason Bourne
10:11 27.01.2022.

Neka pomogne tko može jer ovi ljudi rade dobro djelo za gladne i napuštene!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije