Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Noćni život

Gornji grad je postao pravi hit ljetnih izlazaka

Stross i Gradec
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/4
04.08.2014.
u 11:45

Kino Gradec je u četiri sezone posjetilo više od 50 tisuća ljudi, a besplatna manifestacija traje do 31. kolovoza

Ljetne kulturne manifestacije na Gornjem gradu pretvorile su ga u najzanimljivije mjesto za večernji izlazak u Zagrebu. Gledanje filmova pod zvijezdama u Ljetnom kinu Gradec te slušanje koncerata na popularnom Strossmayerovu šetalištu privlači sve više građana.

- Jako mi se sviđa atmosfera i došla sam prvenstveno radi druženja, uopće se nisam informirala koji je film na repertoaru jer to i nije toliko važno - objašnjava Karla Magzan koja je u Ljetnom kinu već bila prošle godine, a u subotu je ponovno došla s prijateljicom Vanjom Alugom.

Ona je pak prvi put u kinu koje je u četiri sezone posjetilo već 50.000 ljudi.

- Probala sam i prije doći, ali odustala sam zbog kiše i tek sam sad uhvatila priliku - kaže Valuga.

Da će s poboljšanjem vremena još više posjetitelja doći na Gornji grad, misli Rajima Šemsidini koja na Štrosu prodaje kokice.

- Ovakve manifestacije su odlične jer uvijek privuku puno ljudi - objašnjava Rajima te dodaje da je vikendom uvijek više posjetitelja.

Subotu navečer su uz prerade blues i rock pjesama u izvedbi The Blue Insidersa odlučili provesti Tina Glavan i Marko Domić. Na Štros su došli s prijateljima koji su dijete doveli na predstavu u sklopu Malog lutkarskog kazališta koje se također tamo održava i privlači najmlađe.

- Sviđa nam se ambijent i zato smo odlučili ostati na piću uz dobru glazbu - zaključili su i naglasili da planiraju opet doći.

Na Štrosu će se koncerti održavati do 2. rujna, svakoga dana u 21 sat. A u svojoj petoj sezoni u Ljetnom će se kinu na Katarininu trgu prikazati 60 filmova s više od 150 sati programa iz desetak zemalja. Manifestacija završava 31. kolovoza, a projekcije koje su besplatne za sve, održavaju se svakog dana u 21 sat.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije