Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Franjevci sa Svetog Duha u samo tri sata podijelili više od 24 tisuće pizza

U djelovanje kuhinje uključeni su brojni volonteri koji svojim radom pomažu franjevcima čineći dobro
19. studenoga 2018. u 17:30 10 komentara 2236 prikaza
Pučka kuhinja - franjevci
Foto: IKA
Pogledajte galeriju 1/5

Pučka kuhinja na zagrebačkom Svetom Duhu koju vode franjevci konventualci pozvala je jutros sve građane da dođu po besplatne pizze.

Vjeronauk u školi dijana jurasić Promašeno je tražiti reviziju Vatikanskih ugovora zbog vjeronauka

Pučka kuhinja dobila je veliku donaciju pizza koje uvelike nadmašuju njezine potrebe te su odlučili ponuditi svim zainteresiranim građanima mogućnost da dobiju potpuno besplatno pizze, piše IKA

Radi se o smrznutim pizzama eminentnog proizvođača iz Njemačke Dr. Oetker s kojim franjevci redovito surađuju dugi niz godina. “No, količina smrznutih pizza je toliko velika da nadmašuje potrebe pučke kuhinje pa upućujem poziv svim građanima da slobodno dođu u dopodnevnim satima u pučku kuhinju na adresi Sveti Duh 33”, kazao je za HKR fra Vladimir Vidović.

Pučka kuhinja - franjevci
1 / 5
Pučka kuhinja franjevaca konventualaca u Zagrebu

Šleper s 31 paletom smrznutih pizza 'planuo' je za samo tri sata

- Zahvalio bih Hrvatskoj katoličkoj mreži za medijsku akciju oglašavanja vezano uz podjelu smrznute pizze. Naime, nismo imali gdje skladištiti toliku količinu hrane. Odaziv je bio velik i sigurno smo pomogli mnogima u pripremi ručka. Dobili smo i upite od udruga izvan Zagreba za preuzimanje smrznutih pizza koji su došli do Svetog Duha i preuzeli besplatne pizze. Ovom akcijom osigurali smo ljudima obrok - poručio je fra Vidović.

Josip Bozanić Frane Staničić Ne treba nam revizija ugovora sa Sv. Stolicom, već samo dogovor s Crkvom

“Pučka kuhinja franjevaca svakodnevno pripremi tristotinjak obroka koji se podijele svima koji taj dan dođu na ručak. Osobitost ove Pučke kuhinje je u tome što ne provjerava identitet korisnika nego pomaže svakome čovjeku koji dođe. Uvijek imajući kao nadahnuće evanđeoske riječi Dajte im vi jesti,” istaknuo je voditelj pučke kuhinje na Svetom Duhu fra Vladimir Vidović.

U djelovanje kuhinje uključeni su brojni volonteri koji svojim radom pomažu franjevcima čineći dobro. Pučka kuhinja okuplja i druge kršćane. Tako kao volonteri sudjeluju i učenici Pravoslavne gimnazije kao i studenti s protestantskog fakulteta, dodaje IKA.

 

TUŽIO IH ZBOG OTKAZA
Tražio 1,15 milijuna kuna i Audi A6, umjesto toga HEP-u morao platiti 127.262 kn
LAQO osiguranje
Digitalna transformacija
Kako je domaći tim razvio digitalno rješenje koje Hrvatsku svrstava u europski vrh
 • Krotila:

  Franjevci,uvik uz narod.

 • Avatar magarac.jozo
  magarac.jozo:

  Kretenčino 587, jel se sjećaš da je sdp ova gradonačelnica Siska PRODALA MOST, a ovaj svećenik dijeli hranu...... nije je ukrao kao ona most, dobio je.... pa podijelio...

 • samoborka:

  Svecenici si ne smiju dozvoliti biti debeli prasci. Vani vecinom nisu,ali u Hrvatskoj ih ima na pretek.