Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neobičan znak

Fotoaparati potjerani sa zagrebačke špice

'04.10.2011., Zagreb -  Na krizanju Gajeve i Tesline ulice u samom centru grada postavljen je znak zabrane snimanja i fotografiranja. Nije poznato tko je i zasto narucio i postavio znak no on se nalaz
Foto: 'Robert Anic/PIXSELL'
1/11
04.10.2011.
u 15:39

Iz Zagrebačkih cesta poručuju da zabrana vrijedi samo nekoliko dana, a izdana je na zahtjev udruge Blok koja organizira festival.

Znakovi zabrane fotografiranja koji su u utorak ujutro osvanuli na zagrebačkoj "špici" ne moraju zabrinjavati one koji su naviknuli na bliceve i poziranje. Znakovi s prekriženim fotoaparatom postavljeni su na križanju Gajeve i Tesline ulice, Preradovićeve i Tesline, Trga bana Jelačića i Gajeve ulice te na uglu Ilice i Margaretske, no riječ je tek o privremenoj regulaciji. Naime, na zahtjev udruge Blok, koja organizira Urban festival, gradski Odbor za promet izdao je dopuštenje za postavljanje zabrane.

– To vrijedi samo nekoliko dana. Udruga Blok, koja organizira festival, zatražila je tu uslugu od nas, a nakon odobrenja im je i dopušteno – kazao je Miljenko Kolarić iz Zagrebačkih cesta.

Na upit što točno spremaju i zbog čega su postavili spomenute znakove, odgovorili su šturo.

– U subotu ćemo imati službeno očitovanje o performansu koji spremamo i zbog kojega je zabranjeno fotografiranje – kazali su iz udruge.

Komentara 12

VI
Vito
08:10 05.10.2011.

Oni koji pozaju Zagreb slobodno smiju fotografirati na tom prostoru i nitko im ništa ne može... Kako? Uđu u taj prostor na mjestu gdje znaka nema... I to u Gajevu...

Avatar commentator
commentator
20:49 04.10.2011.

Ah te \"udruge\" stalno nešto nameću, ma zar su građani ovce, (od kojih razne udruge \"gule novce?)

RE
Reach
20:07 05.10.2011.

11 slika tog znaka? Ozbiljno? Slow news day?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije